Flowpark Vierumäki

Flowpark on seikkailuhuvipuisto, jossa seikkailuradat on rakennettu eläviin puihin niitä vahingoittamatta. Lukuisia erilaisia tehtäviä pääsee suorittamaan useiden metrien korkeudella. Tehtävät ovat yläköysiratoja sisältäen mm. heiluvia polkuja, liaanihyppyjä, keinuja ja vaijeriliukuja. Flowpark on tarkoitettu kaikenikäisille seikkailumielisille 7-vuotiaasta ylöspäin (alle 13-vuotiailla tulee olla aikuinen ohjaaja mukana puistossa). Alle 7-vuotialle on oma skidirata, joka on vain puolen metrin korkeudella. Flowparkin läheltä löytyvät muun muassa tennis- ja squashkentät, uimahalli virkistysaltaineen, urheilukenttä, kuntosali, golfkentät sekä kahvila- ja ravintolapalvelut.

Flowpark on avoinna toukokuusta lokakuuhun maanantaista sunnuntaihin, tarkemmat aukioloajat ja hinnasto:

www.flowpark.fi/vierumaki

Urheiluopistontie 373, Vierumäki, Heinola

www.vierumaki.fi/vierumaen-palvelut/flowpark

Hiljanpiha, Heinola

Kyläpirtin asukaspuisto Hiljanpiha on kaikille avoin kohtauspaikka, Kyläpirtin aukioloaikojen ulkopuolellakin on käytössä Hiljanpirtin piha-alueen leikkipaikka. Kyläpirtissä on mm. kahvilapalvelut, lahjatavaramyymälä ja vaithtuvia taidenäyttelyitä.

Kyläpirtti avoinna: ma-pe 8-15

Vanhatie 34, Heinola

www.kylapirtti.fi

 

Heinolan lintutarha

Heinolan lintutarhan toiminta-ajatus on hoitaa loukkaantuneita luonnonvaraisia lintuja ja palauttaa ne takaisin luontoon. Kaikki lintuja ei voida palauttaa takaisin luontoon, mutta tarhalla itsenäisesti pärjäävät jäävät lintutarhalle hoitoon ja opetuskäyttöön. Kotimaisten lajien lisäksi tarhalla on papukaijoja. Lintutarhalla on 7 hoitolarakennusta ja lintutarhan ylläpidosta vastaa Heinolan kaupunki. Vuosittain lintutarhalla vierailee noin 100 000 – 120 000 kävijää. Kesäkaudella alueella on kioski.

Vapaa pääsy

Avoinna: ma-pe 7-16, la-su 7-14, kesä-heinäkuussa ma-pe 10-18, la-su 10-16

A. F. Aironkatu 3, Heinola

www.heinolanlintutarha.fi

Heinolan vesitorni

Vesitornin ylimmässä kerroksessa sijaitsee suosittu näköalakahvila, jonne pääsee hissillä tai kapuamalla portaita 45 metriä ylös kahvilan tasanteelle.

Avoinna 1.6.-31.8. päivittäin klo 10-17

Sijainti: Heinolan keskustan tuntumassa, Heinolan harjun laella

cafetorni.fi

Lisätietoja