Konijänkän kotieläinpiha

Konijänkällä on yhteensä n. 150 eläintä, lajeina/rotuina mm. jakki, kameli, strutsi, laama, villisika, sika, minisika, lampaita, vuohia, poroja, hevosia, kissoja, koiria, kanoja, kaneja, marsuja ja maaoravia. Kahvilapalvelut. Kotieläinpihalla on laavu, jossa voit paistaa makkaraa sekä talvisin lasten moottorikelkkarata, jossa lapset voivat kokeilla vauhdin hurmaa vanhempien valvonnassa. Mahdollisuus myös poniratsastukseen.

Liput 9/7€, alle 2v ilmaiseksi

Avoinna: 1.12.- 23.4. joka päivä klo 10-16, 24.4.- 30.11. joka päivä klo 10-13

Konijänkäntie, Äkäslompolo, Kolari

www.konijanka.fi

Luontokeskus Kellokas

Luontokeskuksessa on Ylläksen tunturikylien ja Väylän varren elämästä ja luonnosta kertova hauska ja toiminnallinen näyttely "Meän elämää",josta löytyy kiinnostavia asioita kaikenikäisille. Luontokeskuksessa järjestetään vaihtuvia näyttelyitä ja tapahtumia, lisäksi Cafe Soikka ja matkailuneuvonta. Luontokeskuksen pihalla olevassa Savottamuseossa voi tutustua tukkijätkien elämäntapaan. Kellokkaan pihasta pääsee kesäaikaan luontopoluille, talvella hiihtoladuille.

Luontokeskukseen tutustuminen on maksutonta.

Avoinna: 11.2.-5.5. ma-su 9-16, 6.5.–2.6. ja 26.10.–1.12. ma–pe 9–16, 3.6.–25.10 ma-su 9–17

Tunturintie 54, Äkäslompolo, Kolari

www.luontoon.fi/palvelupisteet/luontokeskukset/kellokas

Karilan navettagalleria

Karilan navettagalleria on taide- ja kulttuurikahvila Äkäslompolossa. Navettagalleriassa on nukketaiteilija Lea Kaulasen luoma satumaailma, kahvilassa voi nauttia talon omia leivonnaisia, lisäksi kahvilan yhteydessä on paikallisten käsitöiden myymälä.

Avoinna: ma-pe, su klo 10-16

Karilantie 31, Äkäslompolo, Kolari

www.navettagalleria.fi

Lisätietoja