Aspegrenin puutarha ja Rosenlund

Rosenlundin alueella sijaitsee kotiseutumuseo (pappilan kivinavetassa), pappila, puutarha, yrttitarha, ruutanalammikoita, huvimaja ja ansari. Alunperin 1760-luvulla rakennettu puutarha-alue on kunnostettu 2000-luvun alussa ja alueelle rakennettiin vanhojen piirustusten mukaan huvimaja ja ansari (jossa sijaitsee myös kahvila). Kesäkaudella Rosenlundissa on myös eläimiä (mm. lampaita, kanoja, kaniineja).

Kahvila ja kotiseutumuseo ovat avoinna kesäkaudella, puutarhan alue on avoinna ympäri vuoden klo 6-24.

Masaholmantie 1, Pietarsaari

www.rosenlund.fi

Maxifun, Pietarsaari

1100 neliön sisäleikkipuisto avattiin Pietarsaareen syyskuussa 2014. Entisen venehallin tiloihin rakennetussa sisäleikkipuistossa on  mm. sisäjalkapallokenttä, polkuautorata, kiipeilytelineitä, liukumäkiä, pallomeri, pomppulinnoja ja jättitrampoliini, pienille lapsille oma alueensa. Lisäksi kahvilapalvelut.

Avoinna ma-to 10-20, pe-su 10-18

Bäckvägen 13, Jakobstad  / Purotie 13, Pietarsaari

Hinnasto: www.maxifun.fi

www.facebook.com/maxifunjeppis

 

Nanoq arktinen museo

Nanoq-alue on naparetkeilijä Pentti Kronqvistin ja suuren joukon asiasta kiinnostuneiden rakentama museokokonaisuus. Kronqvist sai idean perustaa museon naparetkiltään keräämiensä esineistön esittelyyn. Rakentamalla museo, esineistö säilyy turvallisesti jälkipolville. Nanoq on Suomen ensimmäinen arktinen museo. Päärakennuksen esikuvana on ollut pohjoisgrönlantilainen turvemaja. Rakennuksessa on esillä mm. pyyntiaseita, varusteita ja naparetkiin liittyvää esineistöä. Lisäksi esillä on kokoelma Kanadan eskimoiden vuolukivitaidetta ja vaihtuvia arktisiin alueisiin liittyviä taidenäyttelyitä.

Avoinna: 1.6 - 31.8 joka päivä klo 11-18, 1.9 - 31.5 sopimuksen mukaan

Liput 8/4€, alle 10-vuotiaat ilmaiseksi

Pörkenäsintie 60, Pietarsaari

www.nanoq.fi

FantaSea Jakob Garden

Vapaa-ajan vesipuisto, josta löytyy mm. uima-altaita aaltokoineineen, vesiliukumäki ja poreallas. Lisäksi mahdollisuus pelata erilaisia vesipelejä, minigolfia ja lapsille ohjattua toimintaa ja leikkivälineitä. Kahvilapalvelut.

Avoinna kesäkaudella ma-su klo 11-17

Aluelippu uimalaan 7€

Paviksentie 2, Pietarsaari

www.fantasp.fi

Lisätietoja