Elämyspiha Pikkukili

Eläinpuiston alueella on kesäisin noin 250 eläintä tarhauksissa. Alueen koko on n. 10 ha ja reitistön pituus on n. 2 km. Eläinpuiston lisäksi alueella on näköalatorni, kioski ja useita kotia, joissa voi nauttia omia eväitä sekä kalastusmahdollisuus pihalammesta (istutettuja kaloja). Puiston eläimiä: kyhmyjoutsenet, ankat, hanhet, kalkkunat, myskisorsat, emut, riikinkukko, villi- ja villasika, minipossu, kyytöt, porot, laamat, alpakat, vuohet, lampaat, aasit, muulit, hevoset, kissat, koirat, kanit, marsut ym.

Hinnat kesällä: 12/10€, alle 4v ilmaiseksi

Avoinna kesäkaudella ma-pe 10-20, la 10-18, su 10-20, talvikaudella ma-su 10-16

Salonkyläntie 90, Kelvä, Lieksa

www.pikkukili.net

Ruunaan luontotalo ja retkeilyalue

Koskimaisemissa ja mäntykankailla kulkee n. 50km pitkä retkeilyreittiverkosto, josta löytyy vaihtoehtoja sekä päiväretkeilyyn että useamman päivän vaellukseen. Ruunaan luontotalo on hyvä retken aloituspaikka; talosta saa tietoa Ruunaan retkeilyalueen ja luonnonsuojelualueen luonnosta ja retkeilyreiteistä. Luontotalolla on pysyvä näyttely Ruunaan luonnosta, vaihtuvia näyttelyitä ja järjestetään luontoon liittyviä tapahtumia. Ulkona on lapsille leikkipiha, jossa on keinuja, kiipeilyteline, liukumäki ja kiikkulauta. Kahvilapalvelut.

Osa alueen retkeilyreiteistä lähtee Neitikosken tai Siikakosken pysäköintialueelta, mm. lyhyitä lapsille sopivia reittejä kuten Närelenkki 2km. Lisätiedot reiteistä saa luontotalolta. Ruunaan retkeilykeskuksessa Neitikoskella on kesäisin avoinna oleva ravintola.

Luontotaloon tutustuminen on maksutonta.

Luontotalo avoinna: 1.5. - 30.9.2013 ma-su klo 10 - 18

Ruunaantie 128, Pankakoski, Lieksa (luontotalo)

www.luontoon.fi/retkikohteet/retkeilyalueet/ruunaa

Luontokeskus Ukko ja Koli

Luontokeskus Ukko esittelee Kolin kansallismaisemaa sekä itäsuomalaista vaaraluontoa ja kulttuuria. Lasten leikkinurkka. Luontokauppa Vakka, jossa myös kahvila. Vieressä sijaitsevassa Hotelli Kolissa ravintola- ja kahvilapalvelut.

Luontokeskus Ukon pihalta (Ukon Yläpiha) lähtevät polku ja portaat Ukko-Kolin näköalapaikalle, tuoli-/maisemahissi Pielisen rantaan sekä useimmat merkityt polut Kolin vaaroille. Yläpihan tuntumassa on myös nuotiopaikka.

Huom! Ukko-Kolille saavuttaessa autot jätetään pysäköintialueelle ja matkaa jatketaan Yläpihalle joko kävellen tietä pitkin (300 metriä), nousemalla rappusia pitkin (150 metriä) tai matkustamalla mukavalla ilmaisella kiskohissillä.

Liput näyttelyihin 6/2€, alle 6v ilmaiseksi

Ylä-Kolintie 39, Koli, Lieksa

Aukioloajat:  www.luontoon.fi/palvelupisteet/luontokeskukset/ukko

 

 

Lisätietoja