Sinkkolan kotieläinpiha

Maatilan eläimet (kilejä, kanoja, kukko, possuja, kani, lampaita ja vasikoita) keskellä kaupunkia, Noljakassa. Kesäkahvio kotieläinpihan aukioloaikoina.

Avoinna 14.5.-31.8.2013 ti-su klo 9-17 (Huom! Maanantai on eläinten lepopäivä!)

Pesolantie 2, Joensuu (navigaattorilla Noljakankaari 12)

www.facebook.com/sinkkolankotielainpiha

 

 

Botania kasvitieteellinen puutarha ja perhostarha

Botania on kasvitieteellinen puutarha ja sesonkiluontoinen trooppinen perhospuutarha (keväästä syksyyn). Noin 700 lajin kasvihuoneissa on edustettuna neljä eri suurilmastoa: tropiikki, subtropiikin kesä- ja talvisadealueet ja aavikko. Yli 1000 lajin ulkopuutarhassa on mm. ravinto-, mauste-, myrkky-, lääke- ja koristekasvien kokoelmat. Lisäksi vaihtuvia teemanäyttelyitä sekä perhos- ja hyönteiskokoelmat ja tropiikin osastolla on papukaijoja.

Ulkopuutarha on ilmainen, pääsymaksut kasvihuoneisiin 9/5/3€, alle 2v ilmaiseksi

Avoinna ma-pe 10-16, la-su 11-16, ulkopuutarha avoinna jo klo 7 alkaen ma-pe

Heinäpurontie 70, Joensuu

http://botania.fi/

Taitokortteli

Taitokortteli on Joensuun keskustassa toimiva matkailu-, käsityö- ja kulttuurikortteli. Monipuolinen tarjonta koostuu kahvilan, myymälöiden ja taitokeskuksen palveluista. Alueella järjestetään näyttelyitä ja erilaisia tapahtumia. Kesä-heinäkuun ajan taitokorttelin pihalla on käytössä polkuautoja (taitokorttelin aukioloaikoina).

Avoinna: ma-pe 10-17, la 10-15, heinäkuussa su 12-16

Koskikatu 1, Joensuu

www.taitokortteli.fi

Carelicum ja Mukulakatu

Kulttuuri-, museo- ja matkailukeskus Carelicum on oiva tapa tutustua Joensuuhun ja Pohjois-Karjalaan, sen kulttuuriin ja karjalaisuuteen. Carelicumista löytyy; Pohjois-Karjalan Museon näyttelyt ja kuva-arkisto, Matkailuinfo, Lasten satukaupunki Mukulakatu, museokauppa ja Kahvila-Ravintola Aino-Sofia.

Mukulakadun tunnelmallinen puukaupungin kuja taloineen, toreineen ja satamineen on täynnä monenlaista  toimintaa, tekemistä ja elämyksiä.

Avoinna: ma-ti 9-17, ke 9-19, to-pe 9-17, la-su 10-15

Liput 5/3€ Huom! Loka-toukokuussa perjantaisin klo 15-17 vapaa pääsy museoon ja mukulakadulle!

Koskikatu 5, Joensuu

http://www.jns.fi/Resource.phx/sivut/sivut-carelicum/index.htx

 

Lisätietoja