Tarukiven kotieläinpiha ja kivimyyntinäyttely

Kotieläinpihalla on eläimiä aidossa maalaisympäristössä. Pihan eläimiä: aasi, poni, hevoset, ylämaankarjaa, AY-sonnit, vuohet, lampaat,siat, villisiat, kanat, kukot, viiriäiset, ankat, emut, kissat, koirat, gerbiilit, kesyhiiret, kanit joita on paljon eri rotuisia ja ikäisiä. Eläimiä saa katsella, silitellä ja syöttää turvallisesti omistajan läsnäollessa.

Tilalla on kattava kivikokoelma ja fossiileja eri maista. Lisäksi myynnissä mm. kivikoruja.

Kotieläinpiha ja kivimyyntinäyttely ovat avoinna ympäri vuoden. 1.4.-30.10. ma-su 10-20

Pääsymaksu: 5€/henkilö

Rajakankaantie 419, Virtasalmi, Pieksämäki

tarukivi.suntuubi.com

Virtasalmen Perinnepuisto ja kotiseutumuseo

Perinnepuistossa on pienoismallit viidestä virtasalmelaisesta rakennuskokonaisuudesta; kirkko, myllyjä, kartano pihapiireineen. Puistossa on myös perinteisiä puutarhakasveja. Avoinna ympäri vuoden.

Kotiseutumuseossa on esillä virtasalmelaisten elinkeinoja ja Virtasalmen kunnallista elämää esittelevää materiaalia. Esimerkiksi koulunkäyntiin liittyvä näyttelykokonaisuus on monipuolinen. Museo on avoinna kesä-elokuussa.

Ei pääsymaksua

Virastotie 1, Virtasalmi, Pieksämäki

www.etelasavonmuseot.fi/museot/pieksamaenmuseot/virtasalmi.html

Kulttuuripappila Sylvi

Talvikaudella tiloissa toimii kuvataidekoulu ja järjestetään erilaisia kursseja, mutta kesäkuussa toiminta muuttuu monipuoliseksi kulttuuritarjonnaksi: taidenäyttelyitä, näyttelyitä (mm. Sylvin kamari -huonenäyttely Sylvi Kekkosesta), pihatapahtumia, Pappilan pihan kesäteatteri esittää lastennäytelmän Uppo-Nalle ja rohkea Reetta (esitykset kesä-heinäkuussa). Kahvila.

Kulttuuripappilan kesäkausi alkaa 12.6.

Tarkemmat tiedot toiminnasta: kulttuuripappilasylvi.fi

Teatteri: www.facebook.com/pages/Pappilan-pihan-kes%C3%A4teatteri/206920692659511

Sylvinkuja 5, Pieksämäki

Nukkekoti

Nukkekoti on sadun ja seikkailun talo. Nikkarityylisen huvilan alakerrassa sijaitsevat Kahvila Kultakutri ja teatterisali. Yläkerrassa ovat Joonas Auringon satuvintti roolivaatteineen, Prinsessa Ruususen huone ja Merirosvo Joonaksen aarrekammio. Viehättävä pihapiiri kutsuu omiin leikkeihin Peuhumökissä, kauppapuodissa, riippusillalla ja kapulalossilla. Joonas Auringon Ateljee ja Nikkarointiverstas ovat ohjattujen toimintatuokioiden näyttämöinä. Nukketeatteriesityksiä ja teatterityöpajoja on pääsääntöisesti torstaisin. Nukkekoti on osa Lastenkulttuurikeskus Verson toimintaa.

Avoinna: 4.6.- 3.8.2013 ti – pe 10- 16, la 10- 14 (toukokuussa ryhmille)

Hiekanpääntie 21, Pieksämäki

versoverkko.fi/default.asp?siteid=Suomi&id=nukkekoti

 

 

Lisätietoja