Leijonapuisto, Uusikaupunki

Leijonapuistossa on iso kiipeilylaiva liukumäkineen ja muita kiipeilytelineitä sen jatkona, vaijeriliuku sekä tietysti leijona! Tilava ja avara puistoalue.

Sorvakon rantatie 2, Uusikaupunki

Myllymäen puisto

Myllymäen puistoalueella on kauniita erikoisia istutuksia, lasten leikkikenttä, puulajipuisto ja neljä erilaista tuulimyllyä.

Liljalaaksonkatu, Uusikaupunki

Taidetalo Pilvilinna

Pilvilinna on värikäs ja hauskalla tavalla omaperäinen taidetalo, joka jää varmasti matkailijan mieleen harvinaislaatuisena taide-elämyksenä. Rakennus on koristeltu sisä- ja ulkopuolelta Raija Nokkalan maalauksin. Taidetalon pihassa on tunnelmallinen pitsimökki, jossa voi tutustua naivistiseen taidenäyttelyyn. Metsän kautta lammen ympäri kiertää taidepolku. Taidetalon näyttelyt uusiutuvat joka vuosi.

Pilvilinnasta löytyy myös pieni korttipuoti ja meren rannasta kahviterassi.

Avoinna kesäkaudella

Pääsymaksu: 3€/henkilö

Lisätiedot: www.nokkala.net

Kulttuurihistoriallinen museo, Uusikaupunki

Museo tutustuttaa 1800-luvun lopun uusikaupunkilaisporvariston asumiseen ja elämiseen. Museon alakerrassa on sisustettuja interiöörejä alkuperäisine tapetteineen, kaakeliuuneineen jne. Alakerrassa on lisäksi tilat vaihtuville näyttelyille. Yläkerrassa esitellään kaupungin loistokasta merenkulkuhistoriaa. Esillä on merenkulkuun liittyvää esineistöä purjelaivakaudelta aina Uudenkaupungin Telakan loppuvaiheisiin 1980-luvulla.

Lapsille museossa on oma Ellenin kulmakauppa - leikkinurkkaus, jossa voi leikkiä vanhanajan kauppaleikkejä.

Pääsyliput: 2 €/aikuiset, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi

Ylinenkatu 11, Uusikaupunki

Aukioloajat: www.facebook.com/uudenkaupunginmuseo

Uudenkaupungin automuseo

Uudenkaupungin Automuseon kokoelmissa on reilusti yli sata autoa, veteraanimopoja, muutama moottoripyörä sekä kaksi lentokonetta kolmessa avarassa näyttelyhallissa. Autojen merkki- ja mallivalikoima on monipuolinen; kaikkea Kupla-Volkkarista Cadillaciin ja vielä enemmänkin, mm. polkuautoja. Museossa on laajan yleiskokoelman lisäksi oma osastonsa Saab-merkille sekä kolme muuta erikoisnäyttelyä. Lisäksi museokauppa.

Avoinna ma-su klo 11-17, Kesä-elokuussa pidennetty aukiolo klo 10-18.

Pääsymaksut: 8 € aikuiset, 4 € lapset

Autotehtaankatu 14, Uusikaupunki

Bonk museo

Museo, jossa esitellään yhtiön kuvitteellista historiaa ja koneita, joita ei oikeasti ole (mm. paranormaali kanuuna). Lasten Bonk-pajassa koneita voi suunnitella ja rakentaa itsekin.

Avoinna kesäkaudella.

Pääsymaksut: 8/3€

Siltakatu 2, Uusikaupunki

www.bonkcentre.fi

Lisätietoja