Hovirinnan uimaranta, leikkipuisto ja liikennepuisto, Kaarina

Hovirinnan ranta on Kaarinan suosituimpia uimarantoja. Uimarannan läheisyydessä on leikkipuisto ja lasten liikennepuisto. Liikennepuisto on avoinna kesäkaudella, jolloin ohjaajat ovat paikalla ja puiston polkuautot ovat käytössä. Muulloin puistossa voi ajaa omilla pyörillä. Liikennepuisto on tarkoitettu alle 12-vuotiaille.

Leikkipuisto on aidattu, puistossa on omat alueet pienille ja isoille lapsille. Pienten alueelta löytyy mm. hiekkaleikkialue, keinut, jousikeinut, pesäkeinu ja liukumäki. Isompien alueelta löytyy mm. kiipeilytelineitä ja lähinnä uimarantaa on vielä isohko kiipeilyverkko. Leikkialueen reunalta löytyvät lisäksi puistoliikuntavälineet.

Uimaranta: Uimarannantie 56, Kaarina

Leikkipuisto: Hovirinnan rantapuistossa Uimarannantien varrella

Tuorlan majatalo

Tuorlan Majatalo tarjoaa herkullista ruokaa, rauhallisen yösijan ja monipuolisia kokemuksia kaikenikäisille. Tuorlan kartanomiljöössä järjestetään ohjelmaa lapsiryhmille, mutta alueella voi ulkoilla myös omatoimisesti. Alueella on vajaan kilometrin pituinen luontopolku Helmeri Harakan metsässä, kesäaikaan majatalon pihalla voi nähdä eläimiä (pupuja, kanoja, lampaita) ja lisää eläimiä löytyy maaseutuopisto Livian navetan ja sikalan luota.

Tuorlan observatorio sijaitsee n. 400m päässä majatalosta, observatorion planetaariossa on yleisöesityksiä ohjelman mukaisesti.

Lisätiedot: www.astro.utu.fi/planetaario

Tuorlan Majatalon lähiruoka- ja lahjapuoti ja ravintola ovat avoinna ma-pe 8-17, la-su 9-17

Tuorlantie 1 E, Kaarina

tuorlanmajatalo.fi

 

Kuusiston linna ja kartano

Kuusiston piispanlinnan rauniot, historiallinen kartanomiljöö ja kaunis luonto muodostavat ainutlaatuisen kokonaisuuden. Opastetauluin varustettu Kuusiston luonto- ja kulttuuripolku yhdistää katoliselta keskiajalta peräisin olevan linnan rauniot ja kartanon. 

Linnanrauniontie 634, Kaarina (linnan rauniot)

www.visitkaarina.fi/kuusistonlinna

 

 

 

HopLop, Turku

Viidakkoteemainen liikuntaseikkailupuisto, jossa voi seikkailla valtavassa labyrintissä, pomppia linnoissa, polskia pallomerissä tai laskea liukumäkiä.

Avoinna: ma-su 10-20

Hinnat: yli 3v 13€, 1-2v 8,50€, alle 1v ja aikuiset ilmaiseksi

Jännekatu 1, Kaarina (Piispanristi)

www.hoplop.fi/puistot/turku-piispanristi

Arboretum Yltöinen

Arboretum Yltöinen puulajipuisto, jossa on sekä kotimaisia että ulkomaisia puita ryhminä ja pieninä metsiköinä. Alueella on merkittyjä polkuja 1,2km ja 600m reitit ja lisäksi 200m reitti alppiruusualueella.

Avoinna 15.5.-15.9.

Pääsymaksu 5€, alle 18v ilmaiseksi

Toivonlinnantie 518, Kaarina

portal.mtt.fi/portal/page/portal/mtt/mtt/puistot/arboretumyltoinen

Lisätietoja