Leijonapuisto (Lions Park), Raasepori

Monipuolinen leikkipuisto, jonka erikoisuutena on jättiläismuurahaisen muotoon rakennettu kiipeilyteline. Puistossa on myös muita perinteisempiä kiipeilytelineitä liukumäkineen ja keinuja. Puistoa ei ole aidattu.

Stallörenin puisto, Tammisaaren keskusta, Raasepori

Länsi-Uudenmaan sairaalamuseo

Länsi-Uudenmaan sairaalan pohjakerroksessa sijaitsevan museon perusnäyttely esittelee sairaalan toimintaa osastoittain mm. ensiapu, lastenosasto ja laboratorio.

Museoon on vapaa pääsy.

Museo on avoinna aina kuukauden ensimmäisenä tiistaina klo 13-16 tai sopimuksen mukaan.

Itäinen Rantakatu 9, Tammisaari, Raasepori

www.lansiuudenmaanmuseot.fi/lansi-uudenmaan-sairaalamuseo

Grabbackan linnanrauniot

Grabbackan kartanolinnanrauniot on hyvä kohde arkeologiasta, linnoista tai historiasta kiinnostuneille. Grabbackan aateliskartano tuhoutui tulipalossa 1600-luvulla ja on nykyisin rauhoitettu alue (raunioilla kiipeily on kielletty). Alueeseen voi tutustua omatoimisesti, mutta on huomiotava, että kohde sijaitsee asuinrakennuksen välittömässä läheisyydessä.

Raunioille on opasteet.

Törvessillantie 195, Karjaa, Raasepori (Snappertunaan johtavan tien varressa).

 

 

Västerbyn ulkoilualue, peikkometsän kierros

Västerbyn ulkoilualueella on useita retkeilyreittejä vaihtelevassa maastossa. Pisin reiteistä on 16km, talvella alueella on hiihtolatuja. Peikkometsän kierros on tarkoitettu koko perheelle, reitin varrella on laavu ja taukopaikka. Peikkometsän kierroksen pituus on 5,5km.

Tenholantie 440, Raasepori

Alueen kartta: www.raasepori.fi/palvelut/liikunta/friluftsomraden/vasterby-friluftsomrade

Fiskarsin ruukkialue

Fiskarsin Ruukki on muotoilun ja taiteen keskus, josta löytyy monipuoliset kahvila- ja ravintolapalvelut sekä työpajoja ja myymälöitä. Fiskarsissa voi vierailla ympäri vuoden, mutta alue on parhaimmillaan kesäkohteena. Lähellä alueen keskustaa kiertää n. 2km pituinen puulajipolku. Fiskarin museossa ja Fiskars Shopin yhteydessä olevassa näyttelytilassa on pysyviä näyttelyitä. Museo avoinna päivittäin touko-syyskuussa. Alueella järjestetään lisäksi monia erilaisia tapahtumia.

Torin vieressä on hyväkuntoinen, monipuolinen leikkipuisto!

Peltorivi 1 (torin parkkipaikka), Fiskars, Raasepori

www.fiskarsvillage.fi

Tammisaaren luontokeskus

Luontokeskuksessa on vaihtuvia näyttelyitä ja järjestetään erilaisia tapahtumia. Tammisaaren luontokeskuksen uusi perusnäyttely Muutosten meri kertoo saariston luonnossa ja kulttuurissa tapahtuneista muutoksista.Luontokeskuksesta saat tietoa Tammisaaren saariston kansallispuistosta ja lähiseutujen luontoretkikohteista. Luontokeskuksen läheisyydessä sijaitsee kesäkahvila, ravintoloita, uimaranta ja vierasvenesatama. Leikkihuone.

Avoinna maalis-lokakuussa, kesä-elokuussa päivittäin.

Rantapuistikko, Tammisaari, Raasepori

http://www.luontoon.fi/palvelupisteet/luontokeskukset/tammisaari/Sivut/Default.aspx

Raaseporin linna

Snappertunassa sijaitseva rauniolinna on Uudenmaan huomattavimpia keskiajan muistomerkkejä. Aluella toimii kesäteatteri ja järjestetään kesäkaudella erilaisia tapahtumia ja konsertteja. Linnanraunioiden vieressä on kahvila, Linnanvoudin tupa, jossa on myös lipunmyynti.

Huom! Linnanraunioilta johtaa n. 300m pituinen "rakkauden polku" Snappertunan talomuseolle Forngårdeniin.

Avoinna touko-eloukuussa päivittäin, syyskuussa vain viikonloppuisin

Pääsymaksut: 5€, alle 12v 1€

Raaseporin linnantie, Snappertuna, Raasepori

www.visitraseborg.com/fi/nahtavyydet/raaseporin-linna

http://www.raseborg.org/slott/fin/

Museokeskus EKTA

EKTAan kuuluvat näyttelytilarakennus, nk. Porvaristalo ja valokuvaamo. Museokeskuksen pysyvät näyttelyt: Kaikkien aikojen Tammisaari ja Helene Schjerfbeckin elämä ja taide, jotka ovat avoinna ympäri vuoden. Lisäksi tiloissa on vaihtuvia näyttelyitä.Porvaristalo ja valokuvaamo ovat avoinna kesäkaudella. Porvaristalo esittelee varakkaan käsityöläisen asui 1800-luvulla, taloon kuuluu kaksikerroksisen asuinrakennuksen lisäksi ulkorakennusrivistö. Valokuvaamossa voi tutustua valokuvaamoon ja kuvaajan työvälineisiin 1940-luvulta. Museokauppa ja kahvila. Vain osaan tiloista on esteetön sisäänpääsy.

Pääsymaksu 8€, alle 18v ilmaiseksi

Avoinna: ke-su klo 11-17, 24.5-29.9.2013, ti-su 11-17

Kustaa Vaasan katu 11, Tammisaari, Raasepori

www.raasepori.fi/palvelut/museo/museokeskus-ekta

 

Lisätietoja