Kissankulman eläinpiha

Kissankulman eläinpiha on avoinna kesäkaudella, ratsastustoiminta ympärivuotista. Eläinpihalla on mm. hevosia ja poneja, kissoja, koiria, minipossuja, kaneja, aasi, lapinlehmä, kanoja, kukkoja ja ankka.

Hämeen Härkätie 136, Hämeenlinna

Tarkemmat tiedot: kissankulmanelainpiha.nettiavain.fi

www.facebook.com/pages/Kissankulman-el%C3%A4inpiha/158508214180969

Aulangon puistometsä

Aulangon luonnonsuojelualueeseen kuuluu vuosina 1883 - 1938 rakennettu englantilaistyyppinen puisto, joka rakennuksineen kuuluu valtakunnallisesti merkittäviin kulttuurihistoriallisiin ympäristöihin, sekä luonnontilaista metsämaisemaa. Ulkoilijoita varten Aulangolla on useita merkittyjä reittejä ja näköalapaikkoja. Aulangon puistometsä nähtävyyksineen sekä Aulangonvuoren näkötornista avautuva kansallismaisema houkuttelevat alueelle vuosittain yli 600 000 kävijää. Aulangon alueella, puiston ja luonnonsuojelualueen lähellä, on hyvät palvelut; majoitusvaihtoehtoja, kylpylä, golf ja ravintolapalvelut. Kesäkaudella puistoalueella kioski ja kahvila.

Kesäaikaan Näkötorni on avoinna päivittäin klo 8–19 ja maisemia pääsee ihailemaan maksutta.

Aulangontie, Hämeenlinna

http://www.aulangontornikahvila.fi

www.aulanko.fi

Flowpark Hämeenlinna

Ekologinen seikkailuhuvipuisto, jossa radat on rakennettu eläviin puihin niitä vahingoittamatta. Radoilla liikutaan turvavaijeriin kytkettynä. Eri korkeudella olevilla radoilla on erilaisita tehtäviä, mm. vaijeriliukuja, liaanihyppyjä ja keinuja. Eritasoisilta radoilta löytyy sopivan haastavat tehtävät n. 7-vuotiaista seikkailijoista ylöspäin (pituusraja helpoimmille radoille on 120cm). Alle 10-vuotiailla pitää olla aikuinen mukana radoilla kiipeilemässä.

Ahveniston toimintapuisto, Olympiakatu 18-20, Hämeenlinna

Hinnasto ja aukioloajat: ahvenisto.fi/fi/flowpark tai www.flowpark.fi/hameenlinna

Sisäseikkailupuisto Touhutalo Hämeenlinna

Touhutalo on koko perheen seikkailu- ja pelimaailma, josta kaiken ikäiset lapset ja aikuiset löytävät monenlaista hauskaa ja aktiivista tekemistä. Touhutalosta löytyy kiipeily- ja seikkailulabyrinttejä, liukumäkiä, pallomeriä, pomppulinnoja, potkuautoja, kiipeilyseinä, legoleikkialue, taito- ja motoriikkapelejä. Ison leikkialueen lisäksi pienimmille omat, turvalliset leikkialueet (0-5-vuotiaille). Kahvilapalvelut. Lapset leikkivät touhutalossa vanhempiensa vastuulla!

Avoinna ti-su 10-19

Keksikatu 5, Hämeenlinna (Kantola)

Hinnasto ja lisätiedot: www.touhutalo.fi

 

Ahveniston toimintapuisto Hämeenlinna

Hämeenlinnan luonnonkauniissa harjumaisemissa sijaitseva Ahveniston toimintapuisto tarjoaa elämyksiä, virkistystä ja kivaa liikunnallista toimintaa kaikenikäisille. Kesällä 2014 peruskorjattu maauimala, ulkoilureitit ja kahvila palvelevat kävijää. Maauimala sopii myös liikuntaesteisille, altaaseen pääsee hissillä. Maauimalan lisäksi alueella pääsee uimaan myös Ahveniston järveen -ihan ilmaiseksi edelleen!

Maauimala avoinna 1.6.-9.8.2015

Olympiakatu 18-20, Hämeenlinna

Hinnastot ja lisätiedot: www.ahvenisto.fi tai www.facebook.com/ahvenisto

Kotkon ulkomuseoalue, Hämeenlinna

Kotkon ulkomuseoalue sijaitsee Kotkon luonnonsuojelualueen laidalla. Alueelle on siirretty  mm. 1700- luvulla rakennettu talo,  mäkitupalaisen aitta, savusauna ja tuulimylly. Osa rakennuksista on alkuperäisillä paikoillaan. Museoalue ja rakennukset ovat Hauho-seuran omistuksessa ja hoidossa.

Museoalue on avoinna kesäaikaan (2015: 18.6.-31.7. ke-la 10-16, su 11-17)

Pääsymaksut 2/1€ Talomuseoalueelle pääsee esinemuseon oppaan kanssa.

Kotkontie, Hauho, Hämeenlinna

www.hameenheimoliitto.fi/museoportaali/?page_id=225

Iittala Lasimäki

Iittalan lasimäeltä löytyy monenlaiset palvelut ja käyntikohteet matkailijoille; Iittalan lasimuseo, lasitehdas jossa voi päästä seuraamaan lasinpuhallusta (arkipäivinä), Ittala outlet, Keramiikkapaja Anubis, Kultasuklaan ja Hunaja-aitan tehtaanmyymälät, käsityötarvike ja lahjaliikkeitä ja  Lasimäen ravintola.

Lasimäen ravintola avoinna päivittäin klo 10-18

Iiitalan lasimuseo avoinna päivittäin ympäri vuoden. Pääsymaksut 4/2€, alle 12v ilmaiseksi

Könnölänmäentie 2, Iittala, Hämeenlinna

www.iittalanlasimaki.fi

Sähkömuseo Elektra

Sähkömuseo Elektra tarjoaa kävijöille matkan sähkön käytön ja sähköjärjestelmän historiaan. Näyttelyssä on sekä tavallisia joka kodin sähkölaitteita että myös harvinaisia ylellisyysesineitä. Sähkön tuotantoon ja siirtoon liittyvää kalustoa on esillä sekä alkuperäisinä laitteina että pienoismalleina.

Avoinna: toukokuu: ti-pe: 10-16, kesä-elokuu: ti-pe 11-18, la 10-17, muulloin tilauksesta

Liput: aikuiset 4€, 13-18-vuotiaat 1€, alle 13-vuotiaat ilmaiseksi

Valvomotie 11, Hämeenlinna

www.elektra.fi

Hämeen linna

Hämeen linna ympäristöineen on ainutlaatuinen kulttuuri- ja rakennushistoriallinen kokonaisuus, johon kuuluvat linnan ja kantakaupungin välinen puistovyöhyke sekä linnan kasarmialue. Opastetuilla kierroksilla voi tutustua linnan historiaan sekä eri näyttelyihin. Linnassa on Hämeen esihistoriasta kertova näyttely, jonka aineisto perustuu yli sadan vuoden aikana Hämeessä tehtyihin arkeologisiin tutkimuksiin ja arvokkaisiin muinaislöytöihin. Lisäksi muita näyttelyitä. Museokauppa avoinna linnan aukioloaikoina.

Linnanpuiston leikkipaikka sijaitsee linnan vieressä, puistossa on hyväkuntoiset, uusitut leikkivälineet. Tasapainoa kehittäviä laitteita ja kiipeilyteline isommille, pienimmille hiekkalaatikko, liukumäki, jousikeinuja ja keinut. Leikkipaikan vieressä on aikuisille tarkoitettuja ulkokuntoiluvälineitä.

Kustaa III:n katu 6, Hämeenlinna

Museon aukioloajat ja hinnasto: www.nba.fi/fi/museot/hameenlinna

Linnan vieressä (Kustaa III:n katu 8), vanhassa vankilarakennuksessa sijaitsevat Hämeenlinnan historialliseen museoon kuuluvat Säästöpankkimuseo ja Vankilamuseo.

Lisätiedot: www.hameenlinna.fi/historiallinenmuseo

Lisäksi Hämeen linnan läheisyydessä linnankasarmilla sijaitsee myös Museo Militaria, joka on Suomen tykistö-, pioneeri- ja viestiaselajien historiaa keskiajalta nykypäivään esittelevä sotahistoriallinen museo. Museon yhteydessä toimii Militaria Shop sekä Lounasravintola Militaria.

Militaria: Vanhankaupunginkatu 1, Hämeenlinna

www.museomilitaria.fi

Lisätietoja