Kuopion eläinpuisto

Kuopion eläinpuisto sijaitsee aidossa maalaisidyllissä, jossa nähtävänä on perinteisten kotieläinten lisäksi strutseja, aasi, ylämaan nauta ym. Lisäksi kahvio (jossa on lipunmyynti).

Avoinna kesäkaudella päivittäin klo 10-20

Pääsymaksu: aikuiste 8€, lapset 7€

Rantasuontie 39, Hiltulanlahti, Kuopio

www.kuopionelainpuisto.com

Valkeisenpuisto, Kuopio

Puistoalue kiertää Valkeisenlammen ympäri ja reitin varrelta löytyy leikkipuisto, pelikenttiä, lähiliikunta-alue ja hiekkarantainen uimaranta. Lisäksi monipuoliset istutusalueet mm. ruusutarha ja alppiruusupuisto, nurmialueita ja penkkejä, hyvä piknikpaikka!

Leikkipuisto sijaitsee Valkeisenkadun varrella lammen luoteispuolella; puistosta löytyy hiekkaleikkialue, keinut ja kiipeilyteline.

Valkeisenlampi on vapaakalastusaluetta. Kalastaminen on luvallista ongella, pilkillä, heitto- ja vetouistimella, katiskalla ja merralla. Näillä kalastusvälineillä kalastamiseen ei tarvita kaupungin myöntämää kalastuslupaa. Muilla kalastusvälineillä kalastaminen on kielletty.

Valkeisenkatu, Niirala, Kuopio

Brahenpuisto / Pikkukakkosen puisto, Kuopio

Brahenpuiston alue ja leikkipaikkavälineet on uusittu 2012. Puistossa on omat välineet pienemmille ja isommille leikkijöille; erilaisia keinuja ja jousikeinuja, hiekkaleikkialue, kiipeilytelineet liukumäkineen, pyöräkaruselli, labyrintti ym. Lisäksi sadekatos, penkkejä ja pöytäpenkkejä sekä nurmialue.

Brahenkatu, Kuopio

Hapelähteenpuisto, Kuopio

Hapelähteenpuisto on monipuolinen puisto, josta löytyy tekemistä kaiken ikäisille. Omat laitteet ja leikkivälineen pienille ja isommille lapsille, mm. pelikentät ja kiipeilyalue perinteisten leikkipuistovälineiden lisänä. Vihreällä ja hyvinhoidetulla puistoalueella on tilaa myös piknikille ja oleskelualueita penkkeineen, monipuoliset istutukset ja puronvarsimaisemat katseltavana. Kyseessä on esteetön puisto, josta löytyy oma lähiliikuntapaikka myös senioreille.

Hapelähteenkatu 2, Kuopio

Väinölänniemen ulkoilualue ja uimaranta, Kuopio

Väinölänniemi sijaitsee Kuopion keskustan läheisyydessä. Väinölänniemessä on laajoja puistoalueita, uimaranta (kaksi erillistä uimapaikkaa) ja kahvilapalvelut. Uimaranta on hiekkapohjainen ja tasaisesti syvenevä, hyvin lapsille sopiva. Rannalla on suihku-, wc- ja pukutilat. Rannalla on myös kaksi beach volley kenttää, hyppytorni sekä laituri. Talvella avantouintimahdollisuus.

Väinölänniemi, Kuopio

 

Konttila ja Puijon luontopolut

Savolaistorppa Konttila on Puijon Luonto- ja opastuskeskus, johon on vapaa pääsy. Alueella on luontonäyttelyaitta, jossa on pysyvä näyttely Puijon luonnosta ja geologiasta, näyttelytilat myös toisessa aittarakennuksessa ja päärakennuksessa. Konttilassa on lisäksi ulkoilukahvila ja pieni kotieläinpiha. Sijainti n. 1km Puijon tornista pohjoiseen.

Alueella on 3 luontopolkua; Konttilan kierto, jonka varrelta luonto- ja opastuskeskus löytyy, Puijon polku ja Kokonmäen kierto. Kaikkien polkujen pituus on n. 2km. Huom! Puijon polku ja Kokonmäen kierto ovat vaativampia reittejä, joilla on paljon korkeuseroja.

Konttila on avoinna päivittäin klo 11-18

Antikkalantie 117, Puijo, Kuopio

www.konttila.fi

Hoplop Kuopio

Sukella seikkailuun Ahdin valtakunnan leikki- ja kiipeilyelementteihin ja pelaa jännittäviä pelejä. Liikuntaseikkailupuistossa on valikoima erilaisia leikki- ja liikunta-aktiviteetteja; liukumäkiä ja -ratoja, tunneleita, pomppulinnoja ja jännittävä pallosotapelialue.

Hinnat: 1-2v 8,50€, yli 2v 13€, täysi-ikäiset lasten valvojat ja alle 1v ilmaiseksi

Avoinna ma-su klo 10-20

Kartanonkatu 4 a, Kuopio (Kauppakeskus Cantti)

www.hoplop.fi/puistot/kuopio

Puijon torni

Puijon torni on Kuopion maamerkki, joka erottuu jo kaukaa mäenaharjalla. Tornin korkeus on 75 m ja sieltä on upeat näköalat sekä ympäröivään järvimaisemaan että Kuopion kaupunkiin. Tornissa on harvinainen pyörivä ravintola, näkymiä voi ihailla myös kahvilakerroksesta tai ulkoilmatasanteelta. Tornin alakerrassa on matkamuistomyymälä.

Tornin läheisyydessä on kolme luontopolkua, joiden opasteet löytyvät tornin läheisyydestä. Polkujen pituus n, 2 km.

Puijon torni on avoinna ympäri vuoden; ma-to 11-19, pe-la 11-21, su 11-16

Liput: 6/3€

Puijontornintie, Kuopio

www.puijo.com

Riuttalan talonpoikaismuseo

Riuttalan talonpoiskaismuseo esittelee 1800-1900-luvun vaihteen pohjoissavolaista talonpoikaiskulttuuria, maaseutua ja elämänmuotoa. Museossa on yli 20 rakennusta pääkartanosta tuulimyllyyn ja suuri määrä museoesineitä. Museoalueella järjestetään myös erilaisia tapahtumia.

Pääsymaksut: 10/5 €, alle 7v ilmaiseksi

Avoinna: 14.6.-18.8. 2013 pe-su klo 12-17

Riuttalantie 719, Karttula, Kuopio

riuttala.fi

 

 

Kuopion museo

Kuopion museo tarjoaa nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Museon perusnäyttelyt esittelevät itäsuomalaista luontoa ja kulttuurihistoriaa. Perusnäyttelyiden lisäksi museossa on vuosittain 5-6 vaihtuvaa näyttelyä, joiden teemat vaihtelevat kulttuurihistoriasta luonnontieteisiin ja ajankohtaisiin aiheisiin. Museossa järjestetään tapahtumia ja työpajoja (kouluikäisille), lisäksi museokauppa.

Pääsymaksut: 7/4 €, alle 18v ilmaiseksi

Avoinna: ti-la klo 10-17

Kauppakatu 23, Kuopio

kuopionmuseo.fi/info

Lisää artikkeleita...

  1. Kuopion automuseo

Lisätietoja