Kanniston Kotieläintila

Kotieläintilalla asustaa iso joukko maatilan eläimiä ja paljon muita eläimiä mm. aaseja ja alpakoita. Kotieläintilan lisäksi Kanniston tilalla on majoitusta ja ratsastusmahdollisuus (varattava puhelimitse etukäteen).

Pääsymaksu 5€/henkilö

Avoinna sopimuksesta, ympäri vuoden

Kannistontie 172, Alastaro, Loimaa

www.kannistontila.fi

Pikku Kievarin kotieläinpiha

Tilan eläimiä: hevoset, alpakat, lampaat, vuohet, kissat, koirat, minipossut, eri rotuiset kanat, kanit, kyyhkyt, ankat, hanhet ym.

Kesällä tilalla toimii myös grilli.

Avoinna ma-pe 16-18, la-su 12-16

Pääsymaksu 4€

Kievarintie 82, Loimaa (Virttaan kylä)

virttaanpikkukievari.nettisivu.org

www.facebook.com/PikkuKievarinKotielainpiha

Alpo Jaakolan patsaspuisto

Alpo Jaakolan valmistamat veistokset monista eri materiaaleista ja puistoon sijoittuvat rakennukset muodostavat erikoisen nähtävyyden. Jaakolan muutettua pois alueelta puisto oli pitkään tyhjillään ja veistokset sulautuivat osaksi puiston luonnollista ympäristöä. Puistoa on myöhemmin kunnostettu Loimaan kunnan ostettua puiston. Puisto on kesälllä avoinna yleisölle, lisäksi puistossa on kuvataiteen lisäksi musiikkia, teatteria, kursseja ja muita tapahtumia kesän aikana. Puistossa on pieni kahvio.

Pääsymaksut: 3/2€, alle kouluikäiset maksutta

Avoinna kesä-elokuussa

Aura-Pirkkatie 84, Loimaa

Tarkemmat tiedot aukioloajoista ja tapahtumista: www.loimaantaidemuseo.fi/?id=91A2C9CC-92444C6BA86D-0274EFC54594

Suomen Maatalousmuseo Sarka

Suomen maatalousmuseo Sarka on valtakunnallinen maatalousalan erikoismuseo, joka avattiin kesällä 2005. Museon perusnäyttely esittelee maatalouden monimuotoista historiaa aitojen esineiden, tekstien, liikkuvan kuvan, äänen ja pienoismallien kautta. Museon piha-alueelle on pystytetty kahdeksan eri-ikäistä hirsilatoa, jotka on siirretty museolle eri puolilta Suomea.  Keväästä syksyyn museon ulkoalueella asustelee myös erilaisia maatalon eläimiä; sikoja, lampaita, kanoja ym.  Lisäksi kahvila-ravintola ja museomyymälä Muurikki.

Avoinna talvikaudella ti-su 10-17, touko-elokuussa ma-su 10-17

Liput 6/2€, alle 7v ilmaiseksi, Huom! Kuun viimeisenä sunnuntaina vietetään Sarka-sunnuntaita ja sisäänpääsy on ilmainen (ei kesäkuussa).

Vanhankirkontie 383, Loimaa

www.sarka.fi

 

 

 

Lisätietoja