Kipparipuisto, Rauma

Kipparipuisto on ympäri vuoden toimiva avoin leikkipuisto, johon kaikki ovat tervetulleita leikkimään omatoimisesti. Leikkipuiston erikoisuus on Lappsetin suunnittelema majakka.

Liikennepuiston puolella pyöräillään, polkuautoillaan ja Lokariautoillaan ohjatusti kesällä, kun säät sallivat. Muina aikoina liikennepuistossa voi pyöräillä omilla pyörillä.

Leikkipuisto ja liikennepuisto on uudistettu 2012.

Kipparipuisto sijaitsee n. 100m päässä Rauman merimuseolta, helppo vierailla molemmissa kerralla!

Kanavakatu (Kanaalin ranta), Rauma

Vanha Rauma

Vanha Rauma on UNESCO:n maailmanperintökohde; Pohjoismaiden laajin ja yhtenäisin keskiajalta peräisin oleva puukaupunkialue. Vanhan Rauman alueella on mm. Rauman museo (Raatihuoneen talossa), Pyhän Ristin kirkko, Suomen kapein katu Kitukränn sekä runsaasti erikoisliikkeitä ja kahviloita. Alueen lähellä on myös Vanha vesitorni, jossa toimivasta näkötornista on hyvät näköalat Vanhaan Raumaan (+kesäkahvila). Alueeseen tutustuminen on helppoa; välimatkat ovat lyhyitä, kaikki on kävelyetäisyydellä.

Kierroksen voi aloittaa vaikka Kauppatorilta Kauppakatu-Iso Raastuvankatu, Rauma

www.rauma.fi

 

Kuuskajaskarin linnakesaari

Kuuskajaskari Rauman edustalla on puolustusvoimien entinen puolustus/koulutuslinnake, joka on nykyisin virkistyskäytössä. Saarella järjestetään opastettuja kierroksi, Kuuskajaskari-polulla voi tutustua saaren luontoon ja geologiaan. Saarella on mm. kahvila, ravintola ja yöpymismahdollisuus. Kesällä 2013 avataan lasten sukelluspuisto, lisäksi kesäteatteriesityksiä ym. tapahtumia.

Saari palvelee päivittäin 8.6-18.8, sekä viikonloppuisin 24-25.8 ja 31.8-1.9.2013, seikä tilauksesta ryhmille

Saareen pääsee sekä omalla veneellä että reitti/tilausliikenteen vesibusseilla.

Liikennettä hoitaa Rauman Saaristokuljetus: www.raumansaaristokuljetus.fi

Reittiliikenteen lähtöpaikka: Poroholma, Rauma

www.kuuskajaskari.fi

Puuhakeskus Hauskis

Sisäleikkipuistossa pelejä ja toimintaa kaiken ikäisille, pomppulinnoja ja pallomeri perheen pienimmille. Lisäksi kahvila, synttärihuoneita & tarjoilua.

Pääsymaksut: 1-2v 6€, yli 3v 10€

Avoinna: ma-to 10-20, pe 10-18, la 10-17, su 12-17

Sahankatu 2, Rauma

www.hauskis.com

Rauman merimuseo

Laaja perusnäyttely sekä vaihtuvat näyttelyt esittelevät raumalaista laivanrakennusta, merenkulun opetusta ja merimiehen elämää sekä merillä että maissa. Rauman merimuseossa halutaan huomioida myös kasvuiässä olevat merenkulkijat ja maakravut. Saa koskea! -toimintapisteisiin ja navigointisimulaattori s/s Jennyyn voi tutustua aina tilanteen salliessa, kun museo on auki.

Avoinna talvikaudella sunnuntaisin klo 12-16

Liput 9€, alle 16v 3€

Kalliokatu 34, Rauma

www.rmm.fi

Lisätietoja