Korpikeidas kotieläinmetsä ja lohionginta

Kotieläinmetsä on 4 ha:n kokoinen alue, jolla on noin sata pieneläintä vapaana ja isompia eläimiä aitauksissa.

Kotieläinmetsä on avoinna toukokuun puolivälistä juhannukseen ma-su 10-19, juhannuksesta elokuun loppuun ma-su 10-20, syyskuun alusta syyskuun loppuun ma-su 10-19.

Lohionginta avoinna ympäri vuoden.

Vesikkolantie 415, Joutseno, Lappeenranta

korpikeidas.fi

Lasten liikennekaupunki, Lappeenranta

Liikennepuisto on tarkoitettu alle 12-vuotiaille. Puistossa ajetaan vanhempien vastuulla. Puistossa on ohjaaja opastamassa liikennesääntöjä ja jakamassa polkuautojen ajovuoroja.

Avoinna kesäkaudella ma-pe 9-18

Valtakatu 66, Lappeenranta (Amiksen kentän vieressä)

Myllysaaren perhepuisto, Lappeenranta

Myllysaaren uimaranta- ja virkistysalue sijaitsee aivan keskustan tuntumassa Kaupunginlahden ja Linnoitusniemen itäpuolella. Myllysaaren alue on uudistettu perhepuistoksi vuosina 2009 – 2012. Perhepuistossa on monipuoliset uimarantapalvelut, beach-volleykentät, viheralueita, loivaa ja turvallista lapsille soveltuvaa hiekkaranta-aluetta, lasten leikkipuisto, katukoripallokenttä, kelkkaliukumäki, parkour-rata, kuntoilu- ja kiipeilyvälinealue, rantakahvila, Myllysaaren yleisösauna ja uimalaitos hyppytorneineen sekä soutajien ja melojien tukikohta. Talvisin Myllysaaressa on kaksi avantouintipaikkaa.

Ulkoilualue Myllysaari, Lappeenranta (pysäköintialue Ainonkadun varressa)

www.lappeenranta.fi/Suomeksi/Palvelut/Liikunta_ja_ulkoilu/Myllysaaren_perhepuisto.iw3

Lappeenrannan linnoitus ja satama-alue

Linnoitus sijaitsee Lappeenrannan keskustassa, Saimaan rannalla ja sieltä on upeat näköalat. Linnoitus on kunnostettu 1700-luvun asuun, nykyisin siellä järjestetään erilaisia tapahtumia.  Linnoituksesta löytyy historiallinen luontopolku, ravintola- ja kahvilapalvelut (suosittelen kahvila Majurskaa), museoita (erilliset pääsymaksut), ortodoksinen kirkko  ja käsityöläisten myymälöitä. Linnoitus on historiallisen kohteen lisäksi Lappeenrannan kaupunginosa, joten siihen pääsee tutustumaan ympäri vuoden.

Lappeenrannan satamassa, Linnoituksen välittömässä läheisyydessä, on kesäisin nähtävillä Hiekkalinna; joka vuosi uutena ja erilaisena, 3 miljoonaa kiloa hiekkaa muotoiltuna mielikuvituksellisiksi hahmoiksi. Alueella on myös oma hiekkalaatikkoalue lapsille sekä pikkujuna ja karuselli ym. vuosittain vaihtuvaa nähtävää ja koettavaa. Alueelle on vapaa pääsy ja se on avoinna kesä-elokuussa.

Linnoitus, Lappeenranta

www.visitlappeenranta.fi/naehtaevyydet-aktiviteetit

hiekkalinna.lappeenranta.fi

Atreenalin seikkailupuisto

Atreenalin seikkailupuisto on unohtumaton kokemus niin lapsille kuin aikuisille. Puiston reitit on suunniteltu ja rakennettu korkea-laatuista elementeistä nousten asteittain aina korkeammalle puihin muuttuen samalla haastavammaksi. Reitit sisältävät mm. vaijeriliukuja.

Hinnat: 3-7v 10€, 8-15v 17€, yli 16v 21€

Avoinna: Talvikaudella (loka-huhtikuu) puisto on avoinna viikonloppuisin klo 10-16, kesäkaudella päivittäin klo 10-22

Tiuruniementie 84, Rauha, Lappeenranta

www.facebook.com/Atreenalinadventure

Flowpark Lappeenranta

Flowpark on kaiken ikäisille tarkoitettu seikkailuhuvipuisto. Puistosta löytyy useita eri ratoja, jotka ovat kaikki erilaisia ja neljää eri vaikeustasoa. Radoilla on yhteensä useita kymmeniä erilaisia tehtäviä. Radat on tarkoitettu yli 120cm ja yli 150cm pituisille, yli 7-vuotiaille. Lisäksi Flowparkista löytyy perheen pienimmille leikkirata, joka on noin 0,5 m korkeudella. Tälle radalla alle 120 cm pituiset lapset pääsevät kiipeilyratojen tunnelmaan lasten lipun hinnalla ja vanhemmat voivat seurata aivan vieressä. Flowcafé palvelee puiston aukioloaikoina tarjoten juomia, jäätelöä, pientä suolaista ja makeisia.

Avoinna keväästä syksyyn, talvella suljettu.

Lippujen hinnat ja tarkemmat aukioloajat: www.flowpark.fi

Ulkoilualue Myllysaari, Lappeenranta (pysäköintialue Ainonkadun varressa)

Huom! Myllysaaren perhepuisto monipuolisine liikuntamahdollisuuksineen ihan vieressä.

 

HopLop, Lappeenranta

Lappeenrannan HopLop sijaitsee Kauppakeskus Family Centerissä. Puistossa voit seikkailla jännittävässä viidakkomaailmassa upeassa seikkailulabyrintissä, leikkiä pehmopallosotaa ja pomppia viidakkopomppulinnassa tai trampoliinissa. Lisäksi tarjolla on monia muita hauskoja ja kehittäviä aktiviteettejä. Lisäksi kahvilapalvelut.

Avoinna ma-su 10-20

Hinnasto: alle 1v sylilapset ja aikuiset ilmaiseksi, 1-2v 9€, yli 3-vuotiaat 14€

Family Center, Eteläkatu 1, Lappeenranta

hoplop.fi/puistot/lappeenranta

 

Angry Birds Activity Park, Lappeenranta

Kaksikerroksinen aktiviteettipuisto kaikenikäisille lapsille ja aikuisille. Oma alueensa perheen pienimmille, lisäksi leikkitelineet, polkuauto- ja köysirata, Angry Birds -elokuvateatteri, toisessa kerroksessa sijaitsee avaruusteemainen alue aktiviteettipisteineen.

Pääsymaksu 18€, alle 4v ilmaiseksi

Avoinna: ma-la 11-20, su 11-18

Puisto sijaitsee Holiday Club Saimaan vieressä kauppakeskus Caprissa, Vipeleentie 11, Rauha, Lappeenranta

www.holidayclub.fi/kohteet/saimaa/angrybirds-puisto

Ylämaan Jalokivimuseo

Museossa on esillä jalokiviä ja mineraaleja eri puolilta maailmaa. Jalokivikylässä on lisäksi jalokivisepänpajoja ja ravintola. Alueella on myös leikkikenttä lapsille.

Avoinna 1.6.-31.8. ma-pe 10-16, la-su 12-15

Pääsymaksu museoon 3/2€, alle 12-vuotiaat ilmaiseksi

Kivikyläntie 19, Ylämaa, Lappeenranta

www.jalokivikierros.com

Lisätietoja