Lanu-puisto, Lahti

Lanu-puisto on Kariniemen puiston alueella, Lahden sataman vieressä. Puistoon on sijoitettu 12 Olavi Lanun betonista valamaa veistosta. Taiteilijan toivomuksesta veistosten annetaan sammaloitua luonnon omilla ehdoilla. Teokset on sijoitettu kävelyteiden varrelle.

Alueen kartta (opaskartan on tehnyt Lahden Taimi) /www.phnet.fi/public/rope/lanu2002.htm

Lanu-puisto sijaitsee kariniemenmäen länsirinteellä ja sinne pääsee kävellen vaikka Vesijärven matkustajasatamasta, jossa on myös pysäköintialue.

Tanssimäenpuiston leikkipuisto, Lahti

monipuolinen välineistö eri-ikäisille lapsille; keinuja, kiipeilytelineitä sekä suuri hiekkalaatikko. Puistossa on lisäksi käytössä leikkivälineitä (esim. pyörät, hiekkalelut, pulkat ja kelkat) jotka ovat kaikkien puistonkäyttäjien käytettävissä. Leikkivälineet käytössä silloin, kun puistossa on kerhotoimintaa. Puistossa on lisäksi palloiluseinä, koripallokori ja pelikenttä sekä ulkokuntolaitteita.

Tanssimäenkatu 12, Mukkula, Lahti

 

Mustankallionmäen leikkipuisto, Lahti

Leikkipuistossa on keinuja, leikkivälineitä, kiipeilytelineitä sekä kaunista metsämaastoa. Leikkialueella on lisäksi rakennus, jossa toimii Hirsimetsän kerho. Kerhotalon ollessa auki, on kävijöiden käytössä kolmipyöriä ja potkulautoja sekä talvisin kelkkoja.
Puistoalueelta löytyy myös koripallokori ja pallotteluseinä.

Hirsimetsän kerhotie 6 (tien päässä), Kiveriö, Lahti

 

Enonsaari Lahti

Enonsaari on suosittu retkeilykohde, joka on myös luonnonsuojelualue. Saarella pesii säännöllisesti noin 60 eri lintulajia. Luonnonsuojelualueeseen pääset tutustumaan luontopolkua pitkin, merkityn luontopolun pituus on noin 1,8km. Saarella on mm. grillipaikkoja, laavu, venepaikkoja ja uimaranta. Kesäisin saaressa järjestetään koko perheen tapahtumia. Kesäkahvila.

Laivaliikenne saareen lähtee Lahden matkustajasatamasta ponttoonilaiturista, matkaliput ostetaan laivasta. Reittiliikenne tiistaista sunnuntaihin kesäkaudella reittiä Lahti-Enonsaari-Messilä-Enonsaari-Lahti.

Enonsaari, Lahti (laivaliikenne matkustajasatamasta ja Messilästä)

www.enonsaari.fi

Yli-Marolan 4H kotieläinpiha

4H-kotieläinpiha on kulttuurihistoriallinen matkailukohde, maalaismiljöö lähes keskellä kaupunkia. Pieneläimiä (kilpikonnia, marsuja, kaneja, papukaijoja) sisätiloissa ja kesäisin piha-alueella kotieläimiä. Lisäksi kahvila ja putiikki avoinna kotieläinpihan aukioloaikoina.

Avoinna touko-elokuussa ma-ti, to-la

Pihalle on vapaaehtoinen pääsymaksu.

Neljänkaivonkatu 47, Lahti

lahti.4h.fi/yli-marolan-4h-kotielainpiha/

Launeen perhepuisto

Launeen perhepuistossa riittää tekemistä ja ihmeteltävää. Kasvilajeja lajikkeineen on yli 60. Kumpareet ovat rakennettuja ja ne erottavat ja rajaavat aluekokonaisuuksia toisistaan. Leikkipuistossa on useita isoja ja pienempiä liukumäkiä ja kiipeilytelineitä, linnake vallihautoineen.
Liikennepuistossa voi ajella citykeskustassa tai maaseutumaisemmalla osuudella potkulaudoilla ja perhepuiston minipyörillä. 
Pienet lapset viihtyvät vesileikeissä, mm. virtaava puro ja allas. Uusi SmartUs-pelialue kannustaa liikunnan ja oppimisen yhdistämiseen.

Ulkoalueet ovat vapaassa käytössä ympäri vuoden. Kausileikkivälineet (pyörät ym.) ovat käytössä, kun perhepuiston kerhot ovat toiminnassa.

Kaarikatu 26, Lahti

www.lahti.fi/suomi/Launeen perhepuisto

HopLop, Lahti

HopLop Lahti on liikuntaseikkailupuisto, jossa liikutaan ja leikitään viidakossa. HopLopissa kaiken ikäiset seikkailijat nauttivat täysin siemauksin liikunnallisista aktiviteeteista ja peleistä. Puistossa voi pomppia linnoissa, polskia pallomerissä, seikkailla mahtavassa labyrintissä tai laskea huimia liukumäkiä.

Liput: 1-2 vuotiaat 9,00 €, yli 3-vuotiaat 14 €, sylilapset ja yli 18v lasten valvojat ilmaiseksi

Avoinna ma-su 10-20

Kauppakeskus Valo, Saksalankatu 6, Lahti

hoplop.fi/puistot/lahti

 

Hiihtomuseo

Museon perusnäyttely ”Selän henkeä ja hohtavia hankia" kertoo suksen ja hiihdon tarinan muinaisista metsästysretkistä Salpausselän kisojen huipputunnelmiin. Lisäksi vaihtuvia erikoisnäyttelyitä ja toimintaosasto, josta löytyy mäkihyppysimulaattori, ampumahiihtopiste ja laskettelulaite. Lapsille ja nuorille oma lumipuuhaosasto. Museokauppa ja ravintolapalvelut.

Pääsymaksut: aikuiset 7€, 7-17v 3€, alle 7v ilmaiseksi

Avoinna: ti-pe 10-17, la-su 11-17

Salpausselänkatu 8, Lahti (hyppyrimäkien ja messukeskuksen vieressä)

www.lahdenmuseot.fi/museot/fi/hiihtomuseo

Suomen Moottoripyörämuseo Lahti

Upea kokoelma moottoripyöriä 1900-luvun alusta alkaen, teemanäyttelyitä ja tapahtumia.

Liput: aikuiset 10€, 7-17v 5€, alle 7v ilmaiseksi

Avoinna: kesäkaudella 4.5. alkaen ma-pe 10-20, la 10-18, su 11-17, tilauksesta ryhmille muina aikoina

Västämönkatu 1, Niemen satama, Lahti

www.moottoripyoramuseo.fi

Lahden maauimala

Maauimalassa on 50m pitkä uima-allas, lastenallas, puku- ja saunatilat sekä kuntosali. Maauimalassa järjestetään uimakouluja ja ohjattua toimintaa (vesijuoksu/voimistelu).

Kertalippu 4,80 aikuiset, 2,40 lapset, alle 4v maksutta

Avoinna 27.5-11.8.2013 ma-to 6.30-20, pe 10-20, la-su 10-17 (sisäänpääsyajat!)

Urheilukeskus, Lahti

www.lahti.fi/www/cms.nsf/subpages/kulttuurijaliikuntaliikuntapalvelutliikuntapaikatjatilanvarausmaauimala

Lisätietoja