Wiurilan kartanon museot

Kartanomuseo on suvun historiaan liittyvä kiinnostava museo, jossa on esillä valokuvia sekä käytössä ollutta esineistää päärakennuksesta. Hevosvaunumuseossa on esillä seudun kartanoiden ajopelelejä  1700-luvulta alkaen. Kokoelmassa 19 vaunua ja 7 rekeä pienistä ponirattaista aina suuriin valjakkovaunuihin, lisäksi kartanon vanha paja ja puuverstas pienoiskoossa.

Huom! Kulku museoihin kartanopuodin kautta.

Museot ovat avoinna 5.6-17.8.2014  ke-su 12-17, la 12-16

Viurilantie 126, Halikko, Salo

www.wiurilankartano.fi/fi/kartano-ja-hevosvaunumuseo

Kreivinmäen ulkomuseo

Kreivilän ulkomuseon mäellä on nähtävillä mamselli-tyylinen tuulimylly, myllärin torppa ja aittoja, talonpoikaismiljöötä 1700-1800-luvulta. Samalla voi käydä tutustumassa lähellä sijaitsevaan Wiurilan kartanoon, jossa sijaitsee mm. kotimuseo ja hevosvaunumuseo (avoinna puodin aukioloaikojen mukaan).

Kreivinmäen ulkomuseon alueeseen voi tutustua vapaasti ympäri vuoden.

Viurilantie 34, Halikko, Salo

www.salomus.fi/museokohteet/kreivinmaenulkomuseo/

Salon perhepuisto ja urheilupuisto

Urheilupuiston alueella on monipuoliset liikuntamahdollisuudet ratsastuksesta skeittipaikkaan. Perhepuistossa viihtyvät perheen pienimmätkin; keinuja ja kiipeilytelineitä ym. eri ikäisille.

Sijainti urheilupuiston alueella Pormestarinkatu 6, Salo

www.salo.fi/liikunta/liikuntapaikat/urheilupuisto

 

Teijon luontokeskus ja retkeilyalue

Luontokeskuksessa on retkeilyaiheinen näyttely ja keskuksesta saa tietoa Teijon retkeilyalueesta + myynnissä alueen karttoja. Lapsille piirustus- ja askartelupaikka. Pihalla myös keinut ja hiekkalaatikko.  Luontokeskukseen tutustuminen on maksutonta.

Luontokeskukselta lähtee useita eripituisia reittejä, mm. 1,5km pituinen Haltiapolku. Lähellä keskusta on kaksi keittokatosta, joiden luo pääsee pyörätuolilla/lastenrattailla.

Matildanjärventie 84, Mathildedal, Salo

luontoon.fi/palvelupisteet/muut/teijo

Halikon Rikalanmäki

Muinaismuistoalue, jossa on Rikalan esihistoriasta kertova viitoitettu muinaispolku, polun pituus n.2,5km. Rikalanmäeltä on hienot näkymät ympäröivään maastoon. Avoinna ympäri vuoden, mutta eniten nähtävää kesäkaudella, jolloin alueella on myös vaihtuvia näyttelyitä. Lisäksi alueella toimii kesäravintola Räntmestarin krouvi ja kesäteatteri.

Rikalantie 74, Halikko, Salo

www.muinaispolut.fi/polkukuvaukset/rikala

Namila elämyskeskus

Namila on sisäseikkailukeskus, jossa on toimintaratoja, huvittelulaitteita, oma leikkialue taaperoille ja Pelien Namilassa on videopelejä vähän isommille huvittelijoille. Lapset leikkivät vanhempiensa vastuulla. Lisäksi Cafe Namila ja 4 eri teeman mukaista huonetta syntymäpäivien järjestämiseen.

Liput: alle 3v 9 €, yli 3v 13 €

Avoinna ti-pe 12-20, la 10-19, su 10-18

Kiertokatu 4, Salo

www.namila.fi

 

 

Nostalgia Automuseo

Nimestä huolimatta museo ei ole pelkkä automuseo, vaan museossa on autoja, traktoreita, mottoripyöriä ja mopoja. Lisäksi on kaikkea mikä ikinä autoiluun ja koneisiin on liittynyt, vanhoista ohjekirjoista ja rekisterikilvistä, aina polttoainemittareihin asti. Samoin löytyy laajat kokoelmat entisajan keräilykohteita; tarroja, kahvi- ja keksipakettien mukana tulleita keräilytuotteita ym. jotka liittyvät autoihin. Erikoisuutena on maailman ainoa telaketjuauto vuodelta 1932.

Samassa pihapiirissä toimii myös Salon Rakennus Varaosa, joka on erikoistunut perinnerakentamisen ja rakennustarvikkeiden kierrätykseen.

Avoinna kesä-elokuussa ma-to, la-su 10-17, talvikaudella su 10-14

Erveläntie 880, Perniö, Salo

www.nostalgia-automuseo.fi

Lisätietoja