Santa Park

Santa Park on maanalaiseen luolastoon rakennettu satumaailma, jossa välittyy joulun lämmin tunnelma. Tonttukoulu, Joulumuorin Piparila, Joulupukin työhuone, Neljä vuodenaikaa -satujuna, Jääprinsessan jäägalleria, jättiläismäinen Lumisadepallo, Angry Birds -aktiviteettipuisto, Postitoimisto ja paljon muuta nähtävää ja tehtävää.

Avoinna joulusesonkina  ja kesällä 17.6. - 10.8.2013  ma - la klo 10 - 17

Liput: 30€, 4-14v 25€ Huom! Lippu on voimassa 2 peräkkäistä päivää.

Tarvantie 1, Napapiiri, Rovaniemi

www.santapark.com

Angry Birds Space leikkipuisto, Rovaniemi

Puistossa on monipuolisen Angry Birds -leikkikokonaisuuden lisäksi kuntoilurata, peliareena erilaisille pallopeleille ja pyöräilyrata lapsille.

Konttisen kenttä, Valtakatu, Rovaniemi

Joulupukin pajakylä

Tapaa joulupukki Joulupukin kammarissa (ei sisäänpääsymaksua!) ja vieraile joulupukin pääpostissa. Joulutalossa on ainutlaatuinen ja nostalginen joulunäyttely, joka esittelee valikoiman eri maailman joulukaupunkien joulutapoja ja jouluperinteitä. Lisäksi verstasmyymälöitä ja tehtaanmyymälöitä sekä ravintolapalvelut.

Avoinna joka päivä, sesonkikohtaiset aukioloajat: www.santaclausvillage.info/fi/

Joulumaantie 1, Rovaniemi

Lappset Funpark sisäliikuntapuisto

Lappset Funpark sisäliikuntapuistossa seikkaillaan viidakkoteeman vauhdissa. Liukumäet, trampoliini, kiipeilytelineet, volttikone, sekä pallopelit pitävät huolta lasten viihtymisestä ja leikin riemusta. Kesäkaudella Funpark laajenee ulos, jolloin käytössä on lisäksi pomppulinna, polkuautot liikennepuistossa ja ulkopelikenttiä. Funparkin yhteydessä on Snack Time -kahvila.

Aukioloajat: ma-pe 13-20, la-su 10-19

Funpark lippujen hinnat: alle 2v ilmaiseksi, 3-4v 7€, yli 4v 11€ (lisäksi yhteislippuja mm. Funpark + kylpylä)

Muita palveluita alueella mm. sisäliikuntatilat, keilahalli, kylpylä & spa. Majoitus- ja ravintolapalvelut.

Santasport Lapin Urheiluopisto, Hiihtomajantie 2, Rovaniemi

www.santasport.fi/fi/ounasvaara-resort/aktiviteetit/fi/ounasvaara-resort/aktiviteetit/lappset-funpark

Arktikum

Arktikum-talossa on Lapin maakuntamuseo ja tiedekeskus (Arktinen keskus). Maakuntamuseon perusnäyttelyssä on dioraamoja, pienoismalleja, kuvakollaaseja, kulttuuriesineitä, vaatteita ym., näyttelyn teemana on pohjoisen luonto ja ihmisen selviytyminen pohjoisen olosuhteissa. Tiedekeskusnäyttely Muuttuva Arktis esittelee pohjoisten alueiden olosuhteita, luontoa, kulttuureja ja äärimmäisiin olosuhteisiin sopeutumista sekä arktista tutkimusta yleisöä kiinnostavalla ja interaktiivisella tavalla. Näyttelyssä käsitellään myös ilmastonmuutosta ja alkuperäiskansojen asemaa muuttuvassa maailmassa. Perusnäyttelyyn kuuluu revontuliteatteri, jossa  voi selällään maaten katsoa kattoon heijastettavaa kolmiulotteista revontulianimaatiota. Näyttelyssä on myös kylmähuone, jossa on jäätä ympäri vuoden. Arktikumissa on lisäksi ravintola ja Arktikum Shop.

Arktikum on avoinna ympäri vuoden, kesä-elokuussa ma-su 9-18, muulloin ti-su 10-18

Liput 12/5e (alle 7v ilmaiseksi)

Pohjoisranta 4, Rovaniemi

http://www.arktikum.fi

Tiedekeskus Pilke

Kaikki mitä olet halunnut tietää puusta ja metsästä -ja vähän enemmänkin. Pilke on elämyksellinen ja vuorovaikutteinen käyntikohde kaikenikäisille, jossa voi itse tutkia, koskea, haistaa ja jopa maistaa näyttelyn eri osia. Näyttely kertoo pohjoisten metsien kestävästä käytöstä sekä metsän moninaisista antimista, tuotteista ja hyödykkeistä. Kahvilapalvelut Arktikumissa, Pilkkeen aulatiloissa vain kahvi- ja välipala-automaatit.

Pääsyliput 7/5€, alle 7v ilmaiseksi Huom! myös yhteislipulla Pilke+Arktikum (+Korundi)

Avoinna: ma-pe 9-18, la-su 10-18

Ounasjoentie 6, Rovaniemi

www.tiedekeskus-pilke.fi

 

Lisätietoja