Kitee Zoo

Kiteen eläinpuiston eläimet on sijoitettu noin kahden kilometrin mittaisen maisemapolun varrelle. Eläimillä on suurehkot aitaukset, mutta eläimet on silti helppo nähdä. Puiston pienimmät eläimet asuvat eläintaloissa. Puistossa on n. 50 eläinlajia ja lähes 200 eläinyksilöä. Sekä kotimaisia eläimiä (mm. karhuja, ilveksiä, naaleja) että eksoottisempia yksilöitä mm. Suomen ainoat jakit.

Avoinna päivittäin ympäri vuoden

Liput 13/10e (alle 3v ilmaiseksi)

Pajarinniementie 1, Puhos

www.kiteezoo.fi

Kiteen erä- ja riistapolku

Oriveden ranta-alueilla harjumaisemissa kulkeva kaksiosainen opastettu polkureitti tutustuttaa alueen kasvillisuuteen, eläimistöön ja jääkauden jälkeen. Itäinen reitti painottuu riistanhoitoon ja polun varrella on mm. puisia eläinhahmoja, ruokintapaikkoja ja hirvitorneja. Lisäksi alueella on kota, laavu, ruokailukatos ja uimaranta. Helppokulkuiset alle 2,5km polut sopivat hyvin lapsille.

Anttilantie 4 B (erä- ja riistapolun parkkipaikka), Tolosenmäki, Kitee

http://www.vaellus.info/reitit/kiteen-era-ja-riistapolku/

 

Aquapark Pajarinhovi

Viihde- ja vapaa-aikakeskus Pajarinhovin yhteydessä sijaitseva aquapark on Suomen uusin vesipuisto.Vesipuistossa on liukumäkiä, poreallas, tavallinen sauna ja höyrysauna. iso, 130m2, lastenallas, jossa omat pienemmille sopivat liukumäet. Ravintola Pajarinhovi ja tehtaanmyymälä ravintolan yhteydessä avoinna päivittäin.

Pajarinhovin alueella sijaitsee myös Kiteen eläinpuisto.

Pajarinniementie 1, Puhos, Kitee

Aukioloajat ja hinnat: www.pajarinhovi.fi/aquapark

Lisätietoja