Anjan Puisto Arboretum

Yksityinen puulajipuisto, yhteensä 7 hehtaarin alue lampineen ja suihkulähteineen. Puistossa on harvinaisia kasvilajeja sekä kesyjä eläimiä riikinkukoista porsaisiin.

Avoinna 1.6.-15.9. päivittäin klo 11-19

Liput 12€, alle 12-vuotiaat ilmaiseksi vanhempien seurassa.

Anjanpuistontie 9, Mikkeli

http://anjanpuisto.webs.com

Kenkävero

Suomen suurin pappilan päärakennus ja pappilamiljöö on ympäri vuoden avoinna oleva matkailukohde. Päärakennuksessa sijaitsee ravintola, sivurakennuksissa järjestetään tapahtumia ja näyttelyitä sekä käsityöläisten verstasmyymälöitä. Kesällä Kenkäveron puutarhan yli 100 pionia ja 500 muuta kasvia tuovat lisäväriä alueelle, puutarhassa on sekä koriste- ja hyötykasveja. Puutarhaan on vapaa pääsy.

Avoinna ympäri vuoden ma-pe 10-18, la 10-16, su 10-18

Pursialankatu 6, Mikkeli

www.kenkavero.fi

 

Urpolan luontokeskus

Luontokeskus toimii Mikkelin vanhimmassa, vuodelta 1782 peräisin olevassa asuinrakennuksessa, jonne kootaan vuosittain kesäkauden ajaksi luontonäyttely. Keskukselta lähtee luontopolku, joka polveilee Urpolan joen ja vanhan myllymiljöön tuntumassa. Polun varrella on kuvitettuja opastauluja ja nuotiopaikka (polttopuita saa opastuskeskuksesta).

Luontokeskus on avoinna 2.5.-31.8. ma-pe 9-16, la-su 10-15, luonnonsuojelualue on mukava retkikohde myös talvisin!

Selännekatu 30, Mikkeli

www.urpolanluontokeskus.fi

 

Visulahti

Visulahden matkailukeskus tarjoaa monenlaista puuhaa kaikenikäisille; vesipuisto Dinosauria, Hyperdino leikkipaikka alle 12 vuotiaille (kokonaan katettu alue), Vahakabinetti (n. 80 nukkea mm. kaikki Suomen presidentit) ja Xon-puisto extreme-laitteineen isommille huvittelijoille. Alueella ravintola-, grilli- ja kahvilapalvelut. Vahakabinetti on avoinna myös talvikaudella ma-la 10-17.

Dinosauria, Hyperdino ja Vahakabinetti ovat  avoinna kesäkaudella 3.6.-7.8. päivittäin, Xon-puistolla erilliset aukioloajat.

Visulahdenkatu 1, Mikkeli

Tarkemmat aukioloajat ja hinnat: www.visulahti.fi

Naisvuoren näkötorni ja kahvila

Huikeat, kaupungin yli avautuvat maisemat ja lisäksi näkötornissa on myös Mikkeli Panoraama -valokuvanäyttely. Näkötornin juurella sijaitsevassa kahvilassa myynnissä maankuuluja vohveleita!

Näkötorni ja kahvila ovat avoinna 1.6.-11.8. ma-su klo 10-19 .

Pääsymaksu 2,50/1€, alle 4v ilmaiseksi

Naisvuori, Mikkeli

www.facebook.com/naisvuorennakotorni

Tertin kartano

Tertin kartano on monipuolinen matkailukohde; ravintola, hotellihuoneita, herkkupuoti, kahvila ja 4 hehtaarin kokoinen puutarha. Lisäksi kesäpuodit avoinna kesäkuusta elokuun alkuun. Kartanon ravintola, hotelli, kahvila ja herkkupuoti palvelevat ympäri vuoden.

Kuopiontie 68, Mikkeli

www.tertinkartano.fi

Lisätietoja