Zoolandia eläin- ja puuhapuisto

Zoolandiassa on n. 30 eri eläinlajia (n. 100 eläintä yhteensä), mississipin alligaattorista lampaisiin ja yli kymmenen papukaijalajia. Lisäksi puuhapuisto, jossa on tekemistä ja laitteita perheen pienimpien pomppulinnasta kiipeilyseinään. Osa laitteista on sisällä toimintahallissa, joten sadekaan ei haittaa. Lisäksi ulkona mm. mönkijät ja polkuautoja. Alueella on ravintola ja kahvila sekä mahdollisuus omien eväiden syöntiin (kolme kotaa grillausmahdollisuudella).

Avoinna 3.6.-11.8.2013 päivittäin klo 10-18

Eläintarhantie 51, Lieto (n.17km päässä Turusta)

Lippujen hinnat: www.zoolandia.fi

Liedon Vanhalinna

Liedon Vanhalinna sijaitsee esihistoriallisen linnavuoren kupeessa. Vanhalinnan museossa on esillä perusnäyttelyt: kartanokotimuseo, arkeologiset näyttelytilat ja kansatieteelliset näyttelyt Idän ja lännen maa sekä elämänlanka, lisäksi vaihtuvia näyttelyitä. Näyttelyiden lisäksi Vanhalinnassa on arkeologiapolku sekä luonto- ja historiapolku.

Arkeologiapolun pituus on n. 800m ja polun varrella on opaskyltit, polku kiertää Vanhalinnan pihapiiristä linnavuoren ympäri ja ylös linnavuorelle. Arkeologiapolku keskittyy esihistoriaan ja alueen muinaisjäännöksiin, historiapolku kertoo enemmän Vanhalinnan tilan historiasta ja alueen kasvillisuudesta (polun pituus on 1,4km).

Museon näyttelyt ovat avoinna kesäkaudella päivittäin klo 11-18

Pääsymaksu museoon 5€ aikuisilta, lapset ilmaiseksi

Museon lisäksi Vanhalinna on kulttuuri- ja seminaarikeskus. Vanhassa tallissa toimii kesäkahvila ja päärakennuksen kellarikerroksessa museokauppa, jotka on avoinna museon aukioloaikojen mukaan.

Vanha Härkätie 111, Vanhalinna, Lieto

vanhalinna.utu.fi/etusivu

Nautelankosken museo

Nautelankosken museo-, luonto- ja muinaismuistoalue, josta löytyy Lauri Nautelan museo, kotiseutumuseo, mylly, Kukkarkosken kivikautinen asuinpaikka ja kalmisto sekä luonnonsuojelualueeksi rauhoitettu lehtoranta, jota kiertää luontopolku. Lisäksi kahvio ja museopuoti.

Museo on avoinna 3.6. - 11.8. päivittäin klo 10-18

Pääsymaksu 5€, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.

Nautelankoskentie 40, Lieto

www.nautelankoski.net

Lisätietoja