Lastenpuiston leikkialue, Vaasa

Leikkipuistosta löytyy sekä uusia, moderneja leikkivälineitä että klassikoita mm. iso puinen juna. Puistossa on monipuoliset kiipeilyvälineet ja hiekkalaatikko, keinut ja monitoimiteline liukumäkineen. Puisto on aidattu.

Lastenpuiston leikkialue sijaitsee Setterbergin puistossa, Rantakatu (4 ja 6 välissä), Vaasa

Edvinin polku ja Edvininpolun puiston leikkialue, Vaasa

Edvininpolku on ainutlaatuinen pysyvä näyttely täynnä ihmisläheistä kansan taidetta, taiteilijan Edvin Hevonkoski. Näyttely käsittää tällä hetkellä yli sata nimettyä teosta tai teoskokonaisuutta. Mukavasti tavallisesta poikkeava ulkoilualueen kuntopolku!

Edvininpolun puiston leikkialueella on mm. isohko kiipeilyteline liukumäkineen, köysirata, kiipeilyseinä ja oma leikkialue pienemmille lapsille. Puiston laitteet on levitelty isolle alueelle, joten tilaa riittää hyvin vaikka leikkijöitä olisi enemmänkin. Penkkejä, piknikpöytä ja nurmialuetta. Uudehkossa puistossa varjoa ei aurinkoisille päivillä juuri ole, istutukset ovat vielä pieniä.

Lystitie 42, Vaasa

Asevelikylän leikkialue ja ympäristötaideteokset, Vaasa

Leikkipaikka on rauhallisella alueella puiston keskellä, puistossa on hyvin pienille lapsille sopivia jousikeinuja, liukumäkiä, hiekkaleikkialue ja karuselli. Kiipeilytelineessä viihtyvät vähän isommatkin lapset. Lisäksi keinuja ja tasapainoa kehittäviä laitteita.

Puiston alueella on ympäristötaidetta ihmeteltäväksi, taiteilija Edvin Hevonkosken veistoksia mm. metallista ja puusta. Lisää ympäristötaidetta löytyy lähellä sijaitsevan Edvininpolun varrelta + toinen iso leikkialue myös.

Aapontie 24, Vaasa

Onkilahden toimintapuisto 2, Vaasa

Uudistettu puistoalue, jossa on hyväkuntoiset, monipuoliset leikkipaikkavälineet, jotka soveltuvat myös liikuntarajoitteisille. Mm. iso laivanmuotoinen kiipeilyteline, pienempi esteetön laiva, tasapainovälineitä, soittimia (rummut ym.), keinuja, hiekkaleikkialue, trampoliini sekä pöytä-penkkejä ja nurmialuetta.

Puistoalue sijaitsee Vöyrinkaupungin puolella ja puisto jatkuu lahden toisella puolella (Palosaaren puolella) Onkilahden toimintapuisto 1 -nimisenä. Toimintapuisto 1 alueelta löytyy penkkejä ja "kiipeilyverkko", joka soveltuu isommille lapsille.

Järvikadun ja Pitkänlahdenkadun risteyksen läheinen puistoalue, Vaasa

 

Meteoria Söderfjärden

Meteoria on vierailukeskus keskellä meteoriittikraatteria.

Meteoriihen näyttelyssä kerrotaan kraatterin jännittävä historia multimedian avulla. Söderfjärden on myös lintujen paratiisi ja kuuluisa erityisesti kurkien massaesiintymisistä, lintuja voi katsella meteoriihen vieressä sijaitsevasta 7 m korkeasta lintutornista. Lintutorni ja ulkonäyttely aina avoinna. Lisäksi alueella on observatorio (omat aukioloajat) ja kahvila.

Meteoriihen näyttelyyn pääsymaksu 4/2/1 €, avoinna kesäkaudella ke 18-20, su 14-20

Marenintie 226, Sundom, Vaasa

www.meteoria.fi

 

Terra Nova Merenkurkun luontokeskus

Pohjanmaan museon yhteydessä sijaitseva Merankurkun luontokeskus esittelee Merenkurjun maailmanperintöä monipuolisesti. Terra Novan pysyvän näyttelyn teema on maankohoaminen ja sen vaikutus luontoon. Lisäksi vaihtuvia näyttelyitä. Pohjanmaan museon yhteydessä on kahvila.

Avoinna: ti-to, pe-su 12-17, ke 12-20

Luontokeskukseen pääsee lunastamalla Pohjanmaan museon pääsylipun. Samalla lipulla pääsee tutustumaan Pohjanmaan museon taideosastoon ja kulttuurihistoriallisiin kokoelmiin.  Huom! Perjantaisin ilmainen sisäänpääsy.

Liput 7€, alle 18 v ilmaiseksi  Huom! Perjantaisin ilmainen sisäänpääsy.

Museokatu 3, Vaasa

museo.vaasa.fi

www.luontoon.fi/palvelupisteet/luontokeskukset/terranova

Tropiclandia

Kylpylä ja vesipuisto Tropiclandia sisältää vesiliukumäkiä, vesiputouksia, porealtaita, erilaisia uima-altaita ja  saunoja. Kylpylä on avoinna ympäri vuoden, kesäkaudella lisäksi vesipuisto avoinna päivittäin. Kylpylästä löytyy myös hoito-osasto, jossa on tarjolla mm. yritti- ja mineraalikylpyjä ja erilaisia hierontoja.

Kesäpolku 1, Vaasa

Hinnat ja aukioloajat: www.tropiclandia.fi

Lisätietoja