Pikku Kakkosen puisto Savonlinna

Pikku Kakkosen puisto on kesällä 2012 uudistettu, hyväkuntoisin leikkivälinein varustettu, aidattu leikkipuisto. Leikkipuistoon välittömässä läheisyydessä on yksi Savonlinnan monista uimarannoista "Pikku Kakkosen ranta".

Koulukatu/Erik Laxmannin puistotie, Savonlinna

Leikkipaikka Pikkuässä, Savonlinna

Pikkuässä on leikki- ja puuhamaailma, jossa toimintaa löytyy niin pienille kuin hieman isommillekin lapsille. Lapset voivat riemuita vaikkapa huikealla seikkailuradalla, pelata erilaisia pelejä, hyppiä trampoliineilla, laskea liukumäessä tai ajaa polkuautoilla. Lisäksi kahvio.

Avoinna: ma-pe 10-19, la 10-18, su 12-16

Hinnat: 1-2v 5 €, yli 3v 7€, huoltajat ilmaiseksi Huom! S-etukortilla liput 3/5€

Sijainti: Prisma Savonlinna (2.krs), Nojanmaantie 15, Savonlinna

www.pikkuassa.fi

Punkaharjun kesämaa

Kesämaa on vesi- ja puuhapuisto, jossa on paljon erilaisia puuhapaikkoja, vesiliukumäkiä, pomppulinnoja ja polkuautopuisto. Aikuiset voivat viettää päivää myös viihtyisillä auringonottoalueilla. Sijaitsee Punkaharjun Lomakeskuksen alueella, joten palvelut ja majoitusmahdollisuudet ovat vieressä. Ravintola palvelee aina puiston aukioloaikoina, lisäksi alueella on grillikatoksia omien eväiden syömiseen.

Kesämaantie 2, Punkaharju, Savonlinna

Aukioloajat ja hinnat: www.kesamaa.fi

Savonlinnan maakuntamuseo

Riihisaaressa ovat Savonlinnan maakuntamuseon näyttelyt sekä Metsähallituksen Nestori - Saimaan luontonäyttely ja retkeilyinfo. Kesäisin Riihisaaren laiturissa ovat avoinna ainutlaatuiset vanhat museohöyrylaivat Ahkera, Mikko, Salama ja Savonlinna. Savonlinnan maakuntamuseo keskittyy Etelä-Savon kulttuurihistorian ja erityisesti Saimaan purjehdushistorian tallentamiseen, tutkimiseen ja esittelemiseen. Lapsille oma arkkitehtuuripaja "Koe kaupunki". Lisäksi museokauppa.

Pääsyliput: 5/3€, alle 7v ilmaiseksi

Avoinna: 1.6-31.8.2013 ma-su 10-17 , muulloin ti-su 10-17
Museolaivat ovat avoinna: 14.5.-15.9.2013 museon aukioloaikojen mukaan

Riihisaari, Savonlinna

www.savonlinna.fi/museo

 

Olavinlinna

Olavinlinna on Savonlinnan tunnetuin matkailukohde, johon pääsee tutustumaan ympäri vuoden opastetuilla kierroksilla, Olavinlinnan lasten kierroksia perheen pienimmille. Linnassa on myös kaksi näyttelytilaa, Linnanmuseo (esittelee linnasta löytynyttä ja linnaan liittyvää materiaalia) ja Ortodoksinen museo (ikoneita ja muuta kirkkoesineistöä Suomesta ja Venäjältä).

Liput 8/4e (alle 7v ilmaiseksi)

Olavinlinna, Savonlinna

(kävelysiltä Linnankadun päästä)

Aukioloajat: www.nba.fi/fi/museot/olavinlinna

Nukke- ja lelumuseo Suruton

Nukke- ja lelumuseon kokoelmissa on yhteensä noin 3000 nukkea ja lelua, joista 1500 on nukkeja. Vanhimmat nuket ovat 1700-luvun lopusta ja kotimaisten valmistajien nukkeja kokoelmassa on runsaasti. Museo on sijoitettau kahteen kerrokseen ja yläkerrasta löytyy myös pieni leikkinurkkaus.

Suruton sijaitsee Saima-talossa ja talosta löytyy myös kahvila. Museolla on myös pieni museopuoti aulatiloissa.

Liput 5/2e (alle 3v ilmaiseksi)

Linnankatu 11, Savonlinna

Avoinna kesäkaudella päivittäin, tarkemmat aukioloajat: www.nukkemuseo.fi

Lusto Suomen metsämuseo

Lusto on valtakunnallinen erikoismuseo ja tiedekeskus. Luston näyttelyt, kokoelmat, tapahtumat, työnäytökset ja teemapäivät kertovat monipuolisesti metsästä ja metsän merkityksestä suomalaisten elämässä. Museossa on esillä perusnäyttely (josta löytyy lapsille mielenkiintoisia kurkistuslaatikoita, pienoismalleja ja paljon kokeiltavaa) ja vaihtuvia erikoisnäyttelyitä. Lapsille on myös oma Lasten puu, jonka sisällä voi kiipeillä kolmessa kerroksessa ja puun juurella tutkittavana karhun pesä. Lisäksi Ravintola Lusto ja Luston Puoti.

Pääsyliput 10/5€, alle 4v ilmaiseksi

Avoinna: tammi-huhtikuu ja loka-joulukuu ti-su 10-17, touko- ja syyskuu ma-su 10-17, kesä-elokuu ma-su 10-19,

Lustontie 1, Punkaharju, Savonlinna

www.lusto.fi

Lisätietoja