Ysitien Lemmikki

Lemmikkieläinpuisto Ysitien Lemmikissä asustaa yhteensä yli 100 eläintä, mm. nanduja, emuja, strutseja, hanhia, ankkoja, kanoja & kukko, riikinkukko, laamoja, aasi, poni, pupuja ja villisikoja. Kahvio, ulkogrilli omien eväiden syömiseen.

Avoinna toukokuun puolivälistä elokuun puoliväliin päivittäin klo 10-18

Liput: 8€, alle 4-vuotiaat 4€, alle 1-vuotiaat ilmaiseksi

Palvaniementie 2, Jyväskylä

www.ysitienlemmikki.fi

Viherlandia

Viherlandia on Suomen suurin ja monipuolisin puutarhakeskus. Viherlandiasta löytyy mm. taimimyymälä, vihermyymälä, drive in -pihakivimyymälä, lisäksi muita palveluita mm. Iittala Outlet, Ravintola Eeden ja lapsille leikkipaikka -ja Vihermyymälän viidakkosiivessä asustavat papukaijat.

Avoinna ma-pe 10-19, la 9-18, su 11-18

Kammintie 6, Jyväskylä

viherlandia.fi

Naissaari

Naissaaresta löytyy mm. Naissaaren kahvi- ja juhlahuone, "Wanha Paja" Puttipajan design -puoti, matkailuneuvontapiste ja Keiteleen kanavan Vaajakosken sulku, lisäksi historiallinen polku kohdetauluineen kiertää saarta. Alueen puurakennukset ovat 1800-luvulta, funkistalot 1930-luvulta, Wanha Woimala nimellä nykyisin toimiva juhla- ja näyttelytila on 1920-luvulta.

Kahvila avoinna päivittäin klo 11-17, kesäkaudella klo 10-21

Naissaarentie 2, Vaajakoski, Jyväskylä (Kahvila)

www.naissaarenkahvihuone.fi

Mäki-Matin perhepuisto

Mäki-Matin perhepuisto on Suomen vanhin perhepuisto. Puisto koostuu kahdesta idyllisestä rakennuksesta sekä laajasta puistomaisesta ulkoilualueesta. Puiston piha-alueella on leikkivälineitä, intiaanikylä, hiekkaleikkialue, pelialueita sekä grillipaikka ja näyttämö.

Puisto on avoinna ympäri vuoden. Pyörät, pulkat ja lelut ovat käytössä arkisin ma - to klo 8-16 ja pe 8-14 samoin kuin sisätilojen keittiö, vessat ja leikkihuone.

Oikokatu 7, Jyväskylä

www.pikku-matti.net (Mäki-Matin puiston tuki ry)

Viitaniemen liikennepuisto

Jo 1960-luvulla alkanut maksuton huristelu polkuautoin ja -pyörin aidossa pienoiskokoisessa liikenneympäristössä on yksi Jyväskylän lasten suosikkikohteista, jossa käy nykyisin vuosittain 15 000 vierailijaa. Autoja on useaa eri kokoa, yhteensä 40–50 kappaletta. Sopivan kokoisia menopelejä löytyy kaiken ikäisille autoilijoille, lisäksi yksi kaksipaikkainen auto, jolla liikuntarajoitteinen lapsi voi ajaa yhdessä vanhemman kanssa. Taaperoille on varattu pieniä autoja, joita vanhemmat voivat vetää narulla perässään. Ajelu sujuu joko puiston polkuautolla tai omalla polkupyörällä. Kypärän käyttö on pakollista (voi lainata puistosta).

Avoinna kesäkaudella päivittäin.

Eeronkatu 15, Jyväskylä

http://www.jyvaskyla.fi/puistot/liikennepuisto

Seikkailupuisto Laajavuori

Laajavuori on paremmin tunnettu talvikohteena ja laskettelupaikkana, mutta kesäkaudellekin on monipuoliset aktiviteetit mm. luontopolku, frisbeegolf ja vuorilammen uimapaikka sekä Seikkailupuisto.

Seikkailupuiston köysiradat on rakennettu puihin eri korkeuksille, puistossa on 4 aikuisten rataa ja yksi rata perheen pienimmille, lisäksi 2 harjoittelurataa. Junnurata ja toinen harjoitteluradoista sopivat alle 130cm pituisille, 2 muutakin rataa on mahdollista päästä kiertämään jo alle 130cm pituisena, mutta vaativat vanhemman avustajaksi. Seikkailu- ja sporttirata vain yli 130cm pituisille. Radoilta löytyy yhteensä 60 erilaista estettä/tehtävää mm. vaijeriliukuja, verkkosiltoja ja -tunneleita ja erilaisia siltoja.

Seikkailupuisto on avoinna kesä- ja syyskaudella, tarkemmat aukioloajat ja hinnasto:

www.laajis.fi/seikkailupuisto

Laajavuorentie 15, Jyväskylä

HopLop, Jyväskylä

Liikuntaseikkailupuisto, jossa liikutaan ja leikitään meritunnelmissa. Puistosta löytyy mm. pallomeriä, pomppulinnoja ja liukumäkiä.

Avoinna: ma-su 10-20

Hinnat: yli 3v 13€, 1-2v 8,50€, alle 1v ja aikuiset ilmaiseksi

Sorastajantie 1, Jyväskylä (Seppälänkankaan liikekeskus)

www.hoplop.fi/puistot/jyvaskyla

Keski-Suomen museo

Keski-Suomen museo on kulttuurihistoriallinen museo, jossa on sekä pysyviä että vaihtuvia näyttelyitä. Pysyvä näyttely Jyväskylän kaupungista, kuvaa Jyväskylän kaupungin vaiheita 1830-luvulta meidän päiviimme, näyttely sisältää eri aikakausien sisustettuja huoneita ja pienoismalleja. Pysyvä näyttely Keski-Suomen maakunnasta kertoo esihistorian ajasta alkaen eri aikoina Keski-Suomen alueella eläneiden ihmisten vuorovaikutuksesta ympäristönsä kanssa. Museokauppa.

Avoinna: ti-su 11-18

Pääsymaksut: 6€, alle 18v ilmaiseksi

Alvar Aallon katu 7, Jyväskylä

www.jyvaskyla.fi/keskisuomenmuseo

Suomen käsityön museo

Käsityön ja käsiteollisuuden erikoismuseo, josssa on esillä suomalaisen käsityön historia 200 vuoden ajalta, käsityö tuotteina ja ilmiöinä. Käsityön juhlavuoden Käsityö elämässä -juhlanäyttely on koko perheen näyttely, joka  esittelee suomalaista käsityötä katu-uskottavana ammattina ja harrastuksena. Käsityön historian lisäksi näyttelyssä päästään nauttimaan käsitöistä kaikilla aisteilla. Museon Kujalla on esillä kansallispukuisten barbien näyttely 8.2. - 8.9.2013. Museon työpajassa voi valmistaa itse oman matkamuiston vaikka huovuttamalla (materiaalimaksu 1-5€).

Pääsymaksut: 6€, alle 18v ilmaiseksi

Avoinna: ti-su klo 11-18

Kauppakatu 25, Jyväskylä

www.craftmuseum.fi

Vesilinna, näkötorni ja luontomuseo

Vesilinna on yhdistetty vesi- ja näkötorni, jossa sijaitsee lisäksi ravintola Vesilinna ja Keski-Suomen luontomuseo. Luontomuseon pysyvän näyttelyn Perintönä ympäristö tehtävänä on kertoa luonnon monimuotoisuudesta ja ympäristönsuojelusta. Lisäksi vaihtuvia näyttelyitä.

Museo on avoinna ti-pe 11-18, la-su 12-17.

Pääsymaksu 4€, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Huom! Perjantaisin vapaa pääsy.

Vesilinna, Ihantolantie 5, Jyväskylä

https://www.jyu.fi/erillis/museo/luonto

 

Lisää artikkeleita...

  1. Keski-Suomen Ilmailumuseo

Lisätietoja