Kauppatorin leikkipuisto, Pori

Porin kauppatorin yhteydessä sijaitsee Angry Birds -teemainen leikkipuisto, jossa on monipuolinen, iso kiipeilyteline liukumäkineen (tavallisia ja putkiliukumäki). Porin kaupunkijuna Poritar lähtee myös kauppatorilta ja junalla pääsee mm. Kirjurinluotoon ja Vihertietokeskukseen.

Kauppatori sijaitsee keskeisellä paikalla Yrjönkadun ja Antinkadun välissä.

Yyterin leikkipuisto, Pori

Yyterin leikkipuisto sijaitsee Top Camping Yyterin alueella, mutta alueelle on vapaa pääsy leirintäalueen aukioloaikoina. Leikkipaikka on Angry Birds -teemainen ja sieltä löytyy mm. pesäkeinu, kiipeilyteline ja jousikeinuja.

Yyterinsantojentie 1, Yyteri, Pori

www.yyteri.fi/angry-birds-leikkipuisto

Tuulipuiston opastuskeskus ja lintutorni

Porin Tuulipuiston välittömässä läheisyydessä, Reposaaren Pengertien varrella, sijaitsee tuulipuiston opastuskeskus. Keskuksesta saa ajankohtaista tietoa Suomen Hyötytuuli Oy:n tuulivoimatuotannosta sekä tuulivoimasta yleensä. Opastuskeskuksen piha-alueella sijaitsee myös lintutorni (Hilskansaaren luontotorni). Tornin alatasolle pääsee lastenrattailla.

Opastuskeskus avoinna kesäkaudella ma-pe, lintutorni avoinna ympäri vuoden.

Merituulentie 1, Pori

www.hyotytuuli.fi

 

Yyteri ja lähialueet

Kuusi kilometriä hienoa hiekkaa ja dyynejä. Yyterin hiekkaranta on yksi Suomen kauneimpia uimarantoja. Yyterin alue tarjoaa mahdollisuuden ja upeat puitteet kaikenlaiseen harrastamiseen rantaleikeistä golfiin ja leijalautailusta luontoretkiin.

Alue on kuuluisa myös monipuolisesta linnustostaan, lisäksi alueella on retkeilyreitistöä yli 30 km. Monipuoliset majoitusvaihtoehdot ja ravintolatarjonta ym. palvelut lähellä.

Luontomatkailijalle kootut Meri-Porin luontoreitit ja luontotornit kartalla:

http://pori.maps.arcgis.com/apps/MapTour/index.html?appid=03e3cb8a832f4c939c6271cf770adf86&webmap=0aad0755b96a405d9cfcc7cba82abbf1

Yyteri, Pori

Pysäköintialue mm. Yyterin kylpylähotellin luona (Sipintie 1) ja Top Camping Yyterin lähistöllä (Yyterinsantojentien päässä)

lisätietoja: www.yyteri.fi

Kirjurinluoto

Kirjurinluoto on tunnettu piknikpuisto, jossa voit viettää kesäisen päivän seikkaillen, luodon leikkipuistoissa leikkien, luodon eläimiin ja lintuihin tutustuen, minigolfia pelaten, uiden tai luontopoluilla virkistyen.

Suomen monipuolisin leikkipuistokokonaisuus, josta löytyy omat alueensa niin perheen pienimmille kuin isommillekin. Pelle Hermannin Leikkipuisto ja Angry Birds puisto ovat avoinna ympäri vuoden. Kesäisin käytössä myös kahluuallas ja leikkipuiston areenan katsomossa voi seurata erilaisia esityksiä. Leikkipuiston läheisyydessä on myös lasten liikennepuisto Vinkkari, jossa pääsee ajamaan polkuautoilla ja polkupyörillä. Liikennepuisto on maksuton.

Kirjurinluodosta löytyvät myös Satakunnan Vihertietokeskus ja näyttelypuisto (Hanhipuisto). Molempiin vapaa pääsy.

Kirjurinluodon alueella on retkipöytiä ja penkkejä, joissa voi nauttia omista eväistä luonnon keskellä. Lisäksi nuotiopaikka pormestarin sillan kupeessa.

Alueen pienoisgolfkeskus on maksullinen kohde, maksu vain käteisellä.

Kahvila Viksu leikkipuistossa avoinna kesäkaudella ja uimarannan läheisyydessä on kioski, josta saa juomia ja jäätelöä. Lisäksi alueella palvelee Kirjurin kesäravintola.

Kirjurinluodossa on ilmaista pysäköintitilaa omalla autolla saapuville.

Kirjurinluodontie, Pori

www.kirjurinluoto.fi

HopLop, Pori

Liikuntaseikkailupuisto koko perheelle; seikkailulabyrintti, pomppulinna, trampoliineja, pallomeri, sähköautorata, rakentelualue ja pelikenttä. Oma leikkialue pienimmille lapsille. Myös sähköisiä pelejä, jotka toimivat pelipoleteilla (eivät sisälly sisäänpääsymaksuun). Lisäksi kahvilaravintola.

HopLop Pori sijaitsee kauppakeskus Puuvillassa, Siltapuistokatu 14, Pori

aukioloajat ja hinnasto: www.hoplop.fi/puistot-ja-hinnat-pori

 

Luontotalo Arkki, Pori

Luontotalo Arkissa on esillä perusnäyttely "Satakunta", jossa on dioraamoja maakunnan luontokohteista eläimineen ja kasveineen. Lapsiasiakkaille näyttelystä löytyvät leikkipaikat; lintutorni, pitkospuut ja majakka. Perusnäyttely on uudistettu vuonna 2013. Lisäksi Arkissa on esillä vaihtuvia näyttelyitä ja luentosalissa esitetään lyhytelokuvaa "Selkämeren merimaisemat". Lisäksi museokauppa.

Huom! Perhoshuone on avoinna yleisölle vain sunnuntaisin klo 14 alkaen.

Avoinna ti-su klo 11-17

Pääsymaksut: 4€ aikuiset, 1€ 7-17v, alle 7v ilmaiseksi (perhelippu 8€)

Pohjoispuisto 7, Pori

pori.fi/kulttuuri/satakunnanmuseo/luontotaloarkki.html

 

Lisätietoja