Maretarium

Maretarium on suomalaisten kalojen luonnonmukainen akvaario. Eri kalajajeja on noin 60, lajisto voi vaihdella vuodenaikojen mukaan. Kalojen lisäksi altaissa näkee mm rapuja ja kesäkaudella myös sammakoita ja vesiliskoja. Lisäksi Meri Cafe Kristina ja matkamuistomyymälä Meripuoti.

Avoinna joka päivä: ma-ti, to-su 10-17, ke 12-19, kesällä ma-su 10-19

Liput 12,50/7,50€ (alle 4v ilmaiseksi)

Sapokankatu 2, Kotka

www. maretarium.fi

 

 

Karhulan ilmailukerhon lentomuseo, Kotka

Kymenlaakson ainoassa lentomuseossa on esillä useita koneita pysyvässä näyttelyssä. Osa lentomuseon näyttelystä liittyy kerhon oman toiminnan historiaan, osa liittyy Hävittäjälentolaivue 34:n historiaan. Näyttelyssä on mukana myös joitakin erikoisuuksia kuten kevythelikopteri, lisäksi esillä on ilmavoimien luovuttamia koneita.

Museoon on vapaa pääsy!

Avoinna touko-syyskuussa klo 10-18

Lentokentäntie 234, Kotka

http://users.kymp.net/mode0449/etumus.htm

Fuksinpuisto, Kotka

Fuksinpuistossa on leikkipaikka lapsille ja lähiliikuntapaikka. Puiston kasveihin on helppo tutustua lasten kanssa, koska osa istutuksista on varustettu nimilapuin.

Puistotie, Kotkansaari, Kotka

www.kaakko135.fi/nahtavyydet/fuksinpuisto-kotka

Isopuisto, Kotka

Isopuisto on englantilaistyylinen maisemapuisto istutuksineen ja puistokäytävineen. Monipuolisen kasviston lisäksi 8 hehtaarin puistoalueella on kaksi leikkialuetta, pelikenttä ja kahluuallas lapsille. Leikkikentistä toinen on tarkoitettu pienille lapsille, toisen leikkipaikkavälineet sopivat paremmin vähän isommille lapsille.

Kotkansaari, Kotka (Itäkadun ja Ruotsinsalmenkadun välissä)

www.kaakko135.fi/nahtavyydet/isopuisto-kotka

Langinkosken luonnonsuojelualue

Alueella on keisarillinen kalastusmaja (museo), ortodoksinen kappeli, kuohuva koski, puulajipuisto eli arboretum ja polkuja (ei merkittyjä reittejä). Langinkoski sijaitsee Kotkan keskusta tuntumassa. Osa alueen poluista on sopivia liikuntaesteisille/lastenrattaille, näitä polkuja pääsee arboretumiin, keisarilliselle kalastusmajalle ja kosken äärelle.

Keisarinmajantie, Kotka

Keisarinmajantien pysäköintialueella on alueen opastaulu.

hwww.luontoon.fi/retkikohteet/muutsuojelualueet/langinkoski

Kumparepuisto

Kumparepuistossa on grillipaikkoja, leikkipaikkoja lapsille, näköalatorni ja frisbee-golfrata. Kumpareiden rinteet kuntoiluvälineineen tarjoavat loistavat puitteet myös kuntoilijoille.Talvella kumparepuisto on erinomainen paikka pulkkailuun. Suoalueelle  kumpareiden viereen on istutettu alppiruusuja, joihin pääsee tutustumaan pitkospuureittejä pitkin.

Hiidenkirnuntie, Kotka

www.kaakko135.fi/nahtavyydet/kumparepuisto-kotka

Katariinan meripuisto

20 hehtaarin puistoalue on elämyspuisto, jossa on tilaa ja välineitä kaiken ikäisten liikkumiseen ja yhdessäoloon. Alueella on mm. grillauspaikkoja piknikpöytineen, frisbeekoreja, kivilabyrintti, lintutorni ja lapsille leikkipuisto. 

Katariinanniemi, Kotka

www.kaakko135.fi/nahtavyydet/katariinan-meripuisto

Sapokan vesipuisto

Sapokan vesipuiston teemoina monipuolisen kasvillisuuden lisäksi ovat vesi, kivi ja valaistus. Puistoon on rakennettu mm. 20 metrin korkuinen vesiputous. Puistossa on esillä pronssisia eläinveistoksia ja putouksen ylätasanteella on kivinäyttely. Puistossa on monia hyviä piknikpaikkoja.

Kotkansaari / Sapokka Kotkan keskusta

www.kaakko135.fi/nahtavyydet/sapokan-vesipuisto

Merikeskus Vellamo

Museokokonaisuus, jossa sijaitsee Suomen Merimuseo, Kymenlaakson museo ja Tietokeskus Vellamo. Merimuseon päänäyttely kertoo Suomen merenkulun historiasta, osana näyttelyä talvimerenkulku ja jää. Kymenlaakson museon päänäyttelyyn kuuluu myös Merivartiomuseo, jossa on esillä museon suurimmat esineet: vartiolentokoneet. Venehallista puolestaan löytyy mm. Tove Janssonille kuulunut Victoria-puuvene. Kesäkaudella on avoinna museovenelaituri, jossa on useita erityyppisiä museoveneitä, mm. jäänmurtaja Tarmo. Tietokeskus Vellamon näyttelyihin on vapaa pääsy.

Lisäksi ravintola ja museokauppa.

Avoinna tiistaista sunnuntaihin Huom! keskiviikkoisin klo 18-20 vapaa pääsy. Muulloin liput 8/6e (alle 18 ilmaiseksi)

Tornatorintie 99, Kotka

www.merikeskusvellamo.fi

Lisätietoja