Koiteli

Koitelin koskialue sijaitsee noin viisi kilometriä Kiimingistä Kiiminkijoen yläjuoksulle päin, Oulusta matkaa on noin 20 km. Koitelissa voi retkeillä, meloa, uida, kalastaa tai vain nauttia maisemista. Pysäköintialueen läheltä pääsee siltoja pitkin joko Pikkkusaareen tai Välisaaren kautta Sahasaareen, joista löytyy myös taukopaikkoja piknikkiä varten.

Sahasaaren tapahtumalavalla järjestetään kesäkaudella erilaisia tapahtumia, lisäksi Sahasaaressa on kesäkaudella avoinna kahvila.

Pysäköintialue Ylikiimingintien varressa, Kiiminki, Oulu

www.koiteli.fi

Tähtitornin kahvila

Oulun Merikoulun tähtitorni toimii kesäkahvilana, itse merikoulu lopetti toimintansa jo vuonna 1910. Kivikellarissa on Pohjois-Pohjanmaan museon tuottama pienimuotoinen näyttely linnan historiasta. Lisäksi kahvilassa järjestetään tapahtumia ja portaikossa on "galleria".

Avoinna kesäkaudella päivittäin.

Linnansaari 1, Oulu

www.tahtitorninkahvila.fi

Oulun yliopiston eläinmuseo

Museo kerää Suomen ja pohjoisen Fennoskandian eläimistöä, joihin kuuluvat pohjoismaiden suurimmat nisäkäskokoelmat. Kokoelmiin on talletettuna noin 2 miljoonaa selkärangatonta eläintä ja 50 000 näytettä selkärankaisista eläimistä.

Vapaaehtoinen sisäänpääsymaksu!

Avoinna ma-pe klo 8-15.30

Linnanmaa A1, Oulu

cc.oulu.fi/~zoolmus

 

Kiikkusaari, Hupisaarten keskusleikkipuisto

Kiikkusaaressa sijaitseva leikkipuisto ja sitä ympäröivä puistoalue kunnostetaan kesään 2013 mennessä, uudistetun puiston avajaisia päästään viettämään heinäkuussa. Hupisaarilla on muutakin nähtävää: puulajiarboretum Plaatansaaressa (eteläisin saari) ja Ainolanpuistossa toimii Pohjois-Pohjanmaan museo, valkoisten siltojen yhdistämiltä saarilta löytyy myös rauhallisia paikkoja vaikka piknikille.

Kiikkusaari (Hupisaaret), Oulu

Nallikari ja Nallikarin talvikylä

Nallikarin virkistys- ja matkailualue Oulun Hietasaaressa tarjoaa tekemistä ympäri vuoden. Nallikarin ranta-alueelta löytyvät pukukopit ja wc-tilat, sekä jäätelökioski. Ranta on matala ja syvenee hitaasti, joten se soveltuu hyvin lapsiperheille. Rannalla on leikkivälineitä ja rannan tuntumassa on leikkikenttä.Lisäksi alueella on luontopolkuja ja lintutorneja ja talvella hiihtolatuja.

NallikarinTalvikylä tarjoaa tekemistä lapsille ja perheille aina helmikuusta maaliskuun loppuun. Kylässä on liukumäkiä, tunneleita ym. lisäksi mahdollisuus poroajeluun ja moottorikelkkailuun. Alueella järjestetään myös erilaisia tapahtumia. Talvikylä sijaitsee Kylpylähotellin lähellä.

Alueella sijaitsevat Kylpylähotelli Eden ja Nallikari Camping tarjoavat yöpymisvaihtoehtoja.

Nallikarinranta (Hietasaari), Oulu

www.nallikari.info

www.talvikyla.fi

Kierikki-keskus

Kierikissä on tekemistä ja näkemistä kaiken ikäisille. Arkeologinen näyttely esittelee elämää kivikaudella ja auditoriossa esitetään alueen arkeologiasta kertovaa dokumenttia sekä  lastenfilmiä Aikamatka kivikaudelle. Kierikkikeskuksesta lähtee helppokulkuinen lankkupolku Kivikauden kylään ja ansapolulle. Ravintola avoinna museon aukioloaikoina.

Liput: Aikuiset 8 €, Lapset 6-17 v 4 €, alle 6 v ilmaiseksi

Avoinna ympäri vuoden, tarkemmat aukioloajat: www.kierikki.fi

Pahkalantie 447 A, Yli-Ii, Oulu

 

Tiedekeskus Tietomaa

Tietomaa on koko perheen vierailukohde. Vaihtuvat teemanäyttelyt eri tieteenaloilta, jättielokuvateatteri ja näköalahissi takaavat mieleenpainuvia elämyksiä tiedekeskuksessa vieraileville. Lisäksi kahvila-ravintola ja tiedekauppa Sirius.

Nahkatehtaankatu 6, Oulu

Aukioloajat ja hinnat: www.tietomaa.fi

Megazone laserpelihalli, Oulu

Megazone on sisätiloissa pelattava hauska, jännittävä ja futuristinen laserpeli. Suositusikäraja on 7 vuotta, mutta pienemmätkin pärjäävät pelissä vanhemman ohjauksella.

Hinnasto: www.pelibunkkeri.fi/fi/yleishinnasto

Aukioloajat: Ma-to 14-21, pe 13-21, la 12-21, su 12-17

Kansankatu 47, Oulu

megazone.fi

SuperPark Oulu

SuperPark Oulu on koko perheen jännittävä elämyspuisto, josta kaikenikäiset löytävät mieluisaa tekemistä. Vauhtia antavat muun muassa Duudson- ja Hevisaurus-aktiviteetit, Freestyle Hall ja GameAreena. Freestyle Hall tarjoaa ainutlaatuiset toimintatilat freestylelajin koville harrastajille ja aloitteleville tekijöille. Alueelta löytyvät trampoliinit, parkour-radat ja air-track alueet. GameArenalla kokeillaan jääkiekkoa, pesäpalloa, jalkapalloa, salibandyä, golfia ja hohtominigolfia. SkyWalk-kiipeilyradalla kiivetään korkeuksiin läpinäkyvän verkon turvin. Ravintolapalvelut.

Avoinna päivittäin klo 11-20

Pääsyliput 19€/hlö, alle 4v ilmaiseksi

Tyrnäväntie 16, Oulu

www.superparkoulu.fi

Lasten liikennepuisto Oulu

Liikennepuistossa liikutaan polkuautoilla tai jalankulkijoina. Lisäksi puistossa on leikkialue, ulkopelejä sekä kioski.

Hinta 2€/lapsi/päivä

Avoinna kesä-elokuussa ma-pe 9-17, la-su 10-16

Rantakatu 19, Oulu (Hollihaka)

http://www.ouka.fi/oulu/ymparisto-ja-luonto/lasten-liikennepuisto

Lisätietoja