Särkänniemen elämyspuisto

Särkänniemen Elämyspuisto koostuu useasta erityyppisestä kohteesta. Elämyksiä ja ilonpitoa tarjoavat ympärivuotisesti Akvaario, Delfinaario, Planetaario, Näsinneula (+ ravintola Näsinneula) ja Sara Hildénin taidemuseo sekä kesäaikaan alueen huvilaitteet ja kesän 2013 uutuus Koiramäen teemapuisto, jonne Lasten Eläintarhan eläimet ovat muuttaneet. Särkänniemestä löytyy myös Angry Birds Land, johon kuuluu mm. seikkailurata tunneleineen ja liukumäkineen. Huvilaitteiden aukioloaikoina alueella on monipuolinen ravintola- ja kahvilatarjonta.

Laiturikatu 1, Tampere

Tarkemmat aukioloajat ja hinnat: www.sarkanniemi.fi

Keskuspuiston leikkipuisto, Vuores Tampere

Seikkailuhenkisen leikkipaikan välineissä on käytetty käsittelemätöntä puuta, kiipeilyköysiä ja verkkoja. Kentän leikkivälineitä ovat muun muassa tornikiipeilyteline, pesäkeinu, kiikkulauta, tasapainolumpeet, rinneliukumäki ja köysikiipeilyväline.

Leikkipuisto sijaitsee vuoreksen koulukeskuksen itäpuolella.

Mäyrämäenkatu, Tampere

Emil Aaltosen puisto Tampere

Emil Aaltosen puiston eteläpäässä sijaitsee esteetön leikkipaikka, joka on kunnostettu viimeksi vuonna 2012. Leikkipuistoon on valittu liikunta- ja näköesteisille suunniteltuja, mutta samalla kaikille lapsille sopivia välineitä mm. karuselleja, hiekkalaatikko, monitoimiväline ja keinuja. Isommille lapsille oma alueensa. Puisto on aidattu.

Tammelan Puistokatu, Tampere (Tammelantorin vieressä)

Pikku Kakkosen puisto, Tampere

Leikkipaikka jakaantuu kahteen erilaiseen osaan; kaupunkiin ja metsään, joissa on molemmissa teemaan sopivat välineet. Kaupungin keskeisinä aiheina ovat pienten ja isojen lasten kaupungit, joissa on kiipeilytelineitä ja liukumäkiä. Pienten kaupungissa on keinonurmesta tehty pikkukaupunki katuineen, kortteleineen ja autoineen. Isojen kaupungissa on mm. juna ja Ransun Puskii-laiva sekä Maltin ja Valtin poliisiauto. Isojen lasten ja nuorten käyttöön on köysirata ja kiipeilyverkko sekä kiipeilymasto. "Metsä"-osasta löytyy keinuja, jousikeinuja ja hiekkaleikkialue.Lisäksi puistossa on ulkokuntoiluvälineitä aikuisille, eväiden syöntipaikka ja kesäkioski.

Kyttälänkatu 2, Tampere

Sorsapuisto ja Sorsapuiston lintukierros, Tampere

Sorsapuiston lintujen kevätmuutto käynnistyy tiistaina 13.5.2014. Linnut tuodaan kesäksi Sorsapuistoon Askolasta Peikkorinteen lintutilalta ilahduttamaan puistossa kävijöitä. Sorsapuistoon saapuu noin 100 kanalintua. Lintuhäkkien edustalla on kuvalliset opastetaulut, jossa kerrotaan, mitä linturotuja kussakin häkissä asustaa. Lintuhäkeissä on myös QR-koodit, joista QR-koodilukijan käyttäjät pääsevät mobiililaitteillaan nettisivulle lukemaan lisätietoja linturoduista ja niiden elintavoista.

Huom! Linnut oleilevat puistossa alkusyksyyn säätilan mukaan.

Sorsapuistossa on lisäksi aidattu leikkipaikka, jossa on omat alueensa pienille ja isoille leikkijöille. Pienten leikkialueella on mm. kiipeilyteline, veturi, laiva, keinukirahvi ja karuselli. Isommille on mm. kiipeilyverkko ja iso monitoimiteline liukumäkineen.

Leikkipaikan lähistöllä sijaitsee petankkikenttä, peliareena ja kuntoilupaikka ulkokuntoiluvälineineen.

Lähteenkatu 7-9, Tampere

www.tampere.fi/ymparistojaluonto/puistotjaviheralueet/puistotjareitit/sorsapuisto/lintukierros.html

Hatanpään puiston ruusutarha ja arboretum

Hatanpään arboretumin alueeseen kuuluu kolme eri puistoa: kartanorakennusta ympäröivä vanha kartanopuisto (ruusutarha sijaitsee kartanorakennuksen takana), varsinainen arboretum ja arboretumin eteläpäästä alkava Vihilahdenpuisto. Arboretumissa on puuvartisten kasvien lisäksi perennoja ja yrttitarha, lisäksi erilaisia rakennettuja ympäristöjä mm. lampi ja suoalue sekä kivikkopuutarha.

Puistoon on n. 3km Tampereen keskustasta. Ruusutarhan alueella, Pyhäjärven rannalla sijaitsee kesäkahvila.

Hatanpään puistokuja, Tampere

www.tampere.fi/ymparistojaluonto/puistotjaviheralueet/puistotjareitit/arboretum

Tiitiäisen satupuisto, Tampere

Tiitiäisen satupuisto Näsinkalliolla, on yksi Tampereen uusimmista leikkipuistoista (avattu syksyllä 2013), puisto on rakennettu Kirsi Kunnaksen "Tiitiäisen satupuun" runojen teeman ympärille. Puistossa on monipuoliset leikkipaikkavälineet eri ikäisille lapsille. Paljon eläinveistoksia ja muuta värikästä katseltavaa pienimmille, lisäksi liukumäkiä, kiipeilyverkko ja trampoliineja.

Näsijärvenkatu, Tampere (Näsinpuisto)

Työväenmuseo Werstas

Werstaalla voit tutustua Tekstiiliteollisuusmuseoon, Höyrykonemuseoon sekä työväenmuseon näyttelyihin. Museon tiloissa on sekä pysyviä että vaihtuvia näyttelyitä; yhteistä näyttelyille on se, että pääosassa ovat tavalliset ihmiset ja heidän arkipäivänsä ja työnsä.

Näyttelytilat löytyvät museon toisesta kerroksesta, katutasossa on museokauppa.

Museoon on vapaa pääsy!

Avoinna ti-su 11-18

Väinö Linnan aukio 8, Tampere

www.tyovaenmuseo.fi

Lastenkulttuurikeskus Rulla

Rulla on värikäs ja virikkeellinen lastenkulttuurikeskus, joka sijaitsee Finlaysonin entisessä tehdassalissa. Täällä lapset saavat taiteilla, esitellä töitään ja osallistua erilaisiin jännittäviin tapahtumiin ja työpajoihin. Rullassa on jatkuvasti esillä myös erilaisia lapsille suunnattuja näyttelyitä. Rullassa on ohjaaja niin ryhmiä kuin yksittäisiä kävijöitäkin varten.

Avoinna ti-pe 9-14, la-su 11-16

Vapaa pääsy!

Finlaysoninkuja 6, Tampere

www.tampere.fi/kulttuurijamuseot/kulttuuripalvelut/lastenkulttuuri/rulla

Poliisimuseo

Museossa on esillä perusnäyttely 900 vuotta poliisin historiaa Suomess, joka antaa kokonaiskuvan Suomen poliisin toiminnasta ja historiasta keskiajalta nykypäivään asti (mm. eri aikakausien univormuja ja kulkuvälineitä). Lisäksi vaihtuvia näyttelyitä, joista osa on museon omaa tuotantoa, osa muualta maailmasta tulevia näyttelyitä. Keväällä 2013 avautuu Poliisi Fiktiossa -näyttely, joka keskittyy fiktiivisiin suomalaisiin poliisihahmoihin.

Poliisimuseo sijaitsee Poliisiammattikorkeakoulun yhteydessä Hervannassa, ilmainen pysäköinti museon läheisyydessä.

Ei pääsymaksua

Avoinna: ti - pe 10 - 15, la 12 - 17

Vaajakatu 2, Tampere

www.poliisimuseo.fi

Lisätietoja