Pohtiolammen Sääksikeskus

Kangasalan Pohtiolammella on Sääksisäätiön ylläpitämä sääksikeskus, jonne jokainen on tervetullut seuraamaan sääksien kirjolohien saalistusta. Sääksiä voi seurata sääksitornista, joka on avoin yleisölle. Torniin pääsee myös pyörätuolilla. Alueella voi nähdä harmaahaikaroita, isokoskeloita ja muita lammella ruokailevia eläimiä. Alueen muita palveluita: lohien ongintapaikka, ravintola, myynnissä sääksiaiheisia tuotteita ja mm. linnunpönttöjä. Pihalla on leikkipaikka lapsille.

Kesäkaudella avoinna päivittäin, tarkemmat tiedot sääksisäätiön sivulta.

Pohtiolammentie 64, Kangasala

www.saaksisaatio.fi/saaksikeskus

Marjamäen Pajutila

Marjamäen pajutilalla kasvatetaan 14 erilaista pajulajiketta punonta- ja aitapajuksi; tilalla on puotikahvila ja puoti uusvanhass navettarakennuksessa (puodissa on myynnissä keskieurooppalaista sisustustavaraa), pihakojuissa on myynnissä luonnonmateriaaleista valmistettuja tuotteita, piha-alueella voi ihastella tilan lemmikkejä (kissat, koira, lampaat ym.) ja upeita pajusta valmistettuja eläin- ja peikkohahmoja ym. Ei pääsymaksua.

Huom! Sisätiloissa ei voi liikkua lastenvaunujen/rattaiden kanssa, vaunuparkki löytyy.

Hanuri-Topin tie 35, Kangasala

Aukioloajat: www.paju.fi

Vehoniemen automuseo

Näyttelyssä on esillä kesän mittaan vaihtuvana koosteena eri vuosikymmeniltä yli 50 mielenkiintoista ja upeasti entisöityä moottoriajoneuvoa: vuosisadan alun autoista urheilu-, edustus- ja kääpiöautoihin unohtamatta amerikan rautoja ja eri vuosikymmenten käyttöautoja. Myös moottoripyörillä on oma osansa näyttelyssä. Lisäksi kahvio ja lelukauppa

Ilmainen sisäänpääsy!

Vehoniemenharjuntie 92, 36570 Kangasala (Kaivanto)

Aukioloajat: www.automuseo.com

Mobilia

Mobilia on tieliikenteen valtakunnallinen erikoismuseo; sekä automuseo että tiemuseo. Näyttelyiden lisäksi Mobiliassa järjestetään erilaisia tapahtumia. Lapsille Rahtarit-liikennepuisto ulkona kesäkaudella (maksullinen 3€/kerta), talvikaudella sisällä ilmainen Taitorata (molemmat tarkoitettu 4–12-vuotiaille). Alle 4-vuotiaille on oma rajattu potkuautoalue radan keskellä, kesällä käytössä hiekkalaatikkoalue liikennepuiston yhteydessä.  Lisäksi alueella on luontopolku näköalakorokkeineen. Kahvila- ja ravintolapalvelut.

Liput 10/6€ (alle 7-vuotiaat ilmaiseksi museoon)

Avoinna ma-su 10-16, 1.6.-14.8. ma-su 10-20

Kustaa Kolmannen tie 75, Kangasala

www.mobilia.fi

Lisätietoja