Tropicario - trooppinen eläintalo

Tropicarion asukkaista pääosa on käärmeitä ja liskoja, näyttelyeläinten joukosta löytyy myös monia harvinaisuuksia.

Avoinna päivittäin

Sturenkatu 27, Helsinki

hinnat: www.tropicario.com

Sealife Helsinki

Sealifessa on 50 allasta, joissa on 100 eri lajin eläimiä; mm. rauskuja, merihevosia, mustekaloja, useampia hailajeja...

Avoinna ympäri vuoden

Tivolitie 10, Helsinki

Aukioloajat ja hinnat: www.visitsealife.fi

Maunulan luontopolut, Helsinki

Maunulan luontopolku kiertää 3,3km reitin monipuolisessa maastossa ja koska polun teemana on "luonnon kiertokulku ja monimuotoisuus", kulkee polku myös Maunulan uurnalehdon kautta (uurnalehdon portit ovat avoinna iltaisin klo 22 asti, reitin pääsee kiertämään myös uurnalehdon ulkopuolelta toista polkua). Polku lähtee Maunulan majalta, jossa on kahvilapalvelut syksystä kevääseen (Kesällä suljettu!). Sinisin käpymerkein merkityn reitin varrella on 11 luontopolkutaulua ja myös levähdyspaikka Haaganpuron varrella, lähellä viljelypalstoja. Polku ei sovellu lastenrattaiden kanssa kierrettäväksi ja kallioinen polku on paikoin jyrkkä, mutta jyrkät kohdat pääsee kiertämään muiden polkujen kautta.

Maunulan majalta pääsee kätevästi myös muille keskuspuiston ulkoilureiteille.

Reitin lähtöpaikka on Maunulan maja, Metsäläntie 9, Helsinki

Lisäksi alueelta löytyy esteetön ulkoilureitti, jonka toista reunaa kiertää kaide koko 250m matkan ja polun varrella on 50m välein levähdyspaikkoja. Esteetön reitti alkaa Suursuontien pohjoispäästä.

www.facebook.com/pages/Maunulan-luontopolku

 

Kivinokka, Helsinki

Kivinokka on aktiivisessa käytössä oleva luonto- ja vapaa-ajanviettoalue Herttoniemessä Vanhankaupunginlahdella. Kivinokan alueella on kaikille avoin virkistysalue uimarantoineen, luontopolku ja lintulava, lisäksi mm. siirtolapuutarha- ja kesämaja-alueet. Kesäkahvila (sijaitsee uimarantojen väliin jäävällä alueella).

Kipparlahdensilmukka, Herttoniemi, Helsinki (parkkipaikalle on matkaa n. 500m kapeaa hiekkatietä)

alueen tapahtumat: www.facebook.com/kivinokkalaiset

Ajo-ohjeet ja alueen kartta: kivinokka.fi

Leikkipuisto Lehdokki, Helsinki

Leikkipuisto Lehdokin eli "Sammakkopuiston" piha-alueella on runsaasti tilaa vapaaseen leikkiin ja pieniä puisia sammakko-veistoksia. Leikkipaikkavälineitä on monipuolisesti mm. kiipeilytelineitä, keinut, hiekkalaatikko, kahluuallas. Puiston aukioloaikaan käytössä monipuoliset leikkivälineet, myös kolmipyöriä ja potkupyöriä.

Lelut käytössä ja ohjaaja paikalla ma-pe klo 9.30-11.30 ja 14.30-16.30

Leikkipuistorakennus avoinna ma-pe 9-16 (osoite Kasöörinkatu 3, Itä-Pasila, Hki)

Leikkipuiston piha-alue: Pakkamestarinkatu 4:n viereinen piha

 

 

Leikkipuisto Nuoli, Helsinki

Leikkipuisto Nuolen piha-alueella on monipuoliset leikkipaikkavälineet eri-ikäisille lapsille. Pienimmille hiekkalaatikot, jousikeinuja, keinuja, kiipeilyteline liukumäkineen. Isommmille lapsille mm. kiipeily/tasapainoilutelineitä. Puistossa on myös kahluuallas ja iso pelikenttä pallopeleihin. Leikkipuistorakennuksessa järjestetään monipuolista, ohjattua toimintaa.

Leikkipuiston sisätilat avoinna ma-pe 9-16, jolloin myös pihalelut (pelivälineitä, potkupyöriä, kolmipyöriä jne.) ovat käytössä.

Nuolitien kenttä, Pitäjänmäki, Helsinki

Leikkipaikka Kaivopuisto, Helsinki

Leikkipaikka Kaivopuiston maamerkki on Lohikäärme ja pylväiden nokassa kököttävät puiset pöllöt, merimetso ja kuningaskalastaja. Leikkipuistovälineitäkin löytyy; isohko kiipeilyteline liukumäkineen kalliolla, keinuja ja hiekkakenttä pallopeleille. Puisto sopii hyvin piknikille, merimaiseman ihailuun ja jäätelökioskitkin ovat lähellä. Lähellä on myös Meripuiston leikkipaikka, jossa on mm. iso kiipeilylaiva.

Puistokatu 4, Helsinki (Kaivopuisto)

Leikkipaikka Telakanpuistikko, Helsinki

Pienille ja vähän isommillekin lapsille sopiva leikkipaikka, jossa on mm. kiipeilylaiva ja -teline isommille sekä keinuja, jousikeinuja ja liukumäkiä pienimmille. Puisto on aidattu.

Perämiehenkatu 13, Telakanpuistikko, Helsinki (Punavuori)

Haagan Alppiruusupuisto

Alppiruusupuisto on samanaikaisesti yleisölle avoin puisto ja yliopiston kasvinjalostuksen koealue, ensimmäiset alppiruusut on istutettu alueelle jo 1975. Puisto jakaantuu kahteen osaan: eteläosassa kasvavat ikivihreät alppiruusut ja lehtensä pudottavat puistoatsaleat on istutettu alueen pohjoispäähän.  Alppiruusujen ja atsaleoiden kukinta on parhaimmillaan kesäkuun alkupuolella ja kukkia voi täällä katsella myös katselulavalta.

Huom! Alueella on pitkospuita.

Laajasuontie, Helsinki

www.vihreatsylit.fi/?p=930

Leikkipuisto Lahnalahti, Helsinki

Leikkipuisto Lahnalahti sijaitsee Lauttasaaressa, puistorakennus on avoinna ma-pe 9-17, puistossa järjestetään leikkitoimintaa ja iltapäivätoimintaa koululaisille. Puistossa on erillinen alue pienimmille lapsille, jossa on mm. hiekkaleikkialue ja jousikeinuja, isompien lasten alueella on kiipeilytelineitä, keinuja ja tilaa pallopeleille.

Lauttasaarentie 40-42, Lauttasaari, Helsinki

 

Lisätietoja