Oulangan luontokeskus ja Kiutaköngäs

Oulangan luontokeskuksessa on pysyvä näyttely "Oulanka virtaa" (joka esittelee tulvivan Oulankajoen monipuolista ja erikoista luontoa),vaihtuvia luontoaiheisia näyttelyitä, luontokirjasto, lasten puuhanurkka ja kahvila. Luontokeskuksesta saa tietoa lähialueiden luontokohteista, esitteitä ja karttoja Oulangan ja Riisitunturin kansallispuistoista, lisäksi myynnissä on alueen luontokohteisiin liittyviä matkamuistoja.

Luontokeskukselta lähtee noin 1 km pituinen polku yhdelle Suomen kauneimmista koskista, Kiutakönkäälle. Matkan varrella on maaportaat ja sillat, Kiutakönkaan tasanteella on tulentekopaikka. Huom! Luontokeskuksesta saa lainata lastenkantorinkkkoja panttimaksua vastaan.

Luontokeskukseen tutustuminen on maksutonta!

Avoinna: 31.5. asti ma-su 10-16, 1.6.-30.9. ma-su klo 10-18

Liikasenvaarantie 132, Kuusamo

www.luontoon.fi/palvelupisteet/luontokeskukset/oulanka

Rukan kesäkelkkarata ja maisemahissi

Ruka on talvikohteena tunnetumpi, mutta tekemistä riittää kesälläkin; tuolihissillä pääsee ylös tunturiin maisemia katsellen, lisää vauhtia saa alastuloon kelkkaradalla (hissillä pääsee myös alaspäin). Kelkkarata on noin kilometrin pituinen ja se lasketaan erikoisvalmisteisella kelkalla. Huom! Sateella kelkkarata on suljettu.

Avoinna kesäkuun puolivälistä syyskuun puoliväliin ma-su

Nousun + laskun hinta on 7/5€, perhelipulla edullisempi

Rukankyläntie 8, Ruka, Kuusamo

Kelkkaradan tarkemmat aukioloajat: www.ruka.fi/kesa

 

Lasten touhutalo

Happy Family kuntokeskuksen yhteydessä sijaitseva sisäleikkipaikka Lasten Touhutalo on tarkoitettu 1-12 -vuotiaille, leikkiminen vanhempien valvonnassa.

Hinnat: 8€/2 tuntia, 2 tai useampi lapsi 6€/lapsi/2 tuntia

Kauppakeskus Kumpareen alakerta, Rukatunturintie 9, Ruka, Kuusamo

Lisätiedot: www.happyfamily.fi/Happy_Family/Happy_Family_Suomeksi.html

Lasten liikennepuisto Kuusamo

Liikennepuisto on tarkoitettu 5-10-vuotiaille lapsille. Puiston aukioloaikoina käytössä puiston polkuautot ja pyörät, muuna aikana puistossa voi ajaa omilla pyörillä.

Avoinna kesäkuun alusta elokuun alkupuolelle (koululaisten kesäloman ajan) ma-pe 10-16

30 minuuttia ajoaikaa eurolla, puiston ajovälinein.

Huom! Sateella suljettu.

Rantatie, Kuusamo (Kirkkolahden rannassa)

Kuusamon tropiikki ja Angry Birds Activity Park

Holiday Club Kuusamon Tropiikin kylpylä on avoinna joka päivä, vehreällä allasosastolla on monenlaisia trooppisia kasveja ja luonnonkiviä, jotka luovat trooppista tunnelmaa keskellä erämaata. +32 asteen lämpöisissä poreilevissa altaissa voi loikoilla rentouttavissa kylvyissä ja nauttia hyvästä olosta. Allasalueella on mm. kaksi isoa poreallasta, vastavirtajoki, 45m pitkä vesiliukumäki tunneleineen ja lastenallas.

Huom! alle 12-vuotiaat pääsevät kylpylään vain 15 vuotta täyttäneen seurassa.

Allasosasto on avoinna ma-su klo 11-20 (klo 10-11 vain hotellin vieraille)

Kylpylähinnat: yli 14v 18€, 4-14v 12€, alle 4v maksutta

Kuusamon Tropiikin aktiviteettipuisto on kooltaan 1400 m2 ja sieltä löytyy 10 aktiviteettipistettä. Pisteisiin kuuluu Kuusamon erikoisuus, Parkour-alue, Seikkailurata, Racing-rata polkuautoille, Hyppelypeli, Tarkkuusjalkapallo sekä seikkailurakennelmat sekä isommille että pienemmille lapsille. Huom! Alle 10-vuotiaat pääsevät puistoon vain aikuisen seurassa, 10-13 -vuotiaat ilman vanhempia vain vanhempien kirjallisella suostumuksella.

Angry Birds puisto avoinna ma-su klo 12-19

Liput: 16€, alle 4v maksutta

Holiday Club Kuusamon Tropiikki, Kylpyläntie 5, Kuusamo

www.holidayclub.fi/kohteet/kuusamontropiikki

Lisätietoja