Hyvän tuokion kotieläinpiha

Kotieläinpiha toimii Jämsän kaupungin löytöeläinkodin sekä lemmikkien lomakodin yhteydessä. Kotieläinpihalla asuu perinteisiä suomalaisia kotieläimiä mm. lampaita, vuohia, kanoja ja kalkkunoita, lisäksi pihalta löytyy mm. kuusipeuroja, Taiwaninfasaaneja ja riikinkukkoja. Yhteensä eläimiä on n. 150.

Avoinna ti-su klo 10-18

Pääsymaksu 5/4€

Pääskysmäentie 361, Jämsä

hyvantuokionkotielainpiha.nettisivu.org

Wanha Makasiini

Wanhassa Makasiinissa on pieni museo, joka kertoo Jämsänkosken tehtaiden historiasta, museokahvila, taidenäyttelyitä ja käsityömyymälä.

Avoinna: ti-to 10.00-22.00, pe-la 10.00-24.00, su 12.00-21.00

Isännöitsijänsilta 1, Jämsä

www.wanhamakasiini.net

Lasten liikennepuisto Jämsä

Liikennepuistosta löydät oikeastakin liikenteestä tutut liikennevalot, tankkausaseman sekä liikenneympyrän. Liikennepuisto on tarkoitettu alle 140cm pituisille lapsille. Ajotaitoja harjoitellaan polkuautoilla, mahdollista suorittaa myös liikennepuiston oma ajokortti. Alueella on nyt myös kahviopalvelut sekä hyvin varusteltu leikkikenttä.

Polkuauton vuokraus maksaa 2€/tunti

Liikennepuisto on avoinna vain kesäkaudella.

Piispasentie 2, Jämsä

Hallinportti Ilmailumuseo

Hallinportti ilmailumuseo esittelee Suomen ilmailun historiaa sen alkuvaiheista nykyaikaan saakka. Perusnäyttelyssä on esillä erityisesti Suomen ilmavoimien käytössä olleita lentokoneita, joista osa on ainutlaatuiden harvinaisia (Bristol Bulldog, VL Sääski ja Rumpler 6B). Lisäksi kolmesta hallista koostuvassa museossa esitellään mm. lentokoneiden moottoreita, lentovarusteita, mittari-, ase- ja radiovarustusta sekä ilmavoimien pukuja eri aikakausilta.

Ilmailumuseon vieressä sijaitsee "Veljesten Wanha Konttori", jossa on esillä lentokonetehtaan näyttelyitä; lentokoneteollisuuden, Karhumäen veljesten, ilmavalokuvauksen ja chartermatkailun historiaa. Lisäksi postikorttimyymälä, jossa on myynnissä mm. ilmavalokuvapostikortteja 1930-luvulta alkaen sekä ilmailuun ja Halliin liittyviä julkaisuja. Yhteislippu ilmailumuseoon ja konttoriin 5€.

Pääsymaksut 4/1 €

Avoinna: kesä-elokuussa päivittäin, muulloin sopimuksesta.

Haukilahdentie 3, Halli, Jämsä

www.museot.fi/museohaku

www.veljeksetkarhumaki.fi

Lelumuseo ja virikekeskus helminauha

Lelumuseossa on esillä kattava kokoelma leluja 1900-luvun alusta tähän päivään, lelujen lisäksi näyttämö ja näytelmävusto. Lelumuseon yhteydessä on myös kauhukammari. "Mummolassa" on esillä mittava kokoelma arabian astioita, lisäksi tauluja ja muuta vanhaa esineistöä. Kahvio.

Talvikaudella avoinna tilauksesta.

Pääsymaksu lelumuseoon: 5/3€

Alhonkouluntie 19, Jämsä

www.virikekeskushelminauha.fi

Lisätietoja