Lammassaari, Imatra

Lammassaari on osa Ukonniemen ulkoilualuetta, luonnonkaunis Harjusaari, jossa on polkuverkosto retkeilijöille. Helppoa 200m polkua pääsee Lammassaaren laavulle, joka sopii myös liikuntaesteisille. Laavun ulkopuolella on pöydät ja penkit eväiden syöntiä varten, lisäksi ranta-alueella on nuotiopaikkoja. Ukonniemen alueella on myös muita ulkoilureittejä ja uimaranta.

Saaressa on venesatama, jonka kahvila palvelee kesäkaudella.

Lammassaarentie, Imatra (Aja Imatran kylpylän ohi, tie päättyy Lammassaareen, jossa on pysäköinialue venesataman yhteydessä).

palvelut.ekarjala.fi/index.php?option=com_nature&task=view_item&&id=180

Kruununpuisto ja Imatrankoski

Imatrankoskea ympäröivä puisto on Suomen ensimmäinen luonnonsuojelualue, joka perustettiin jo 1800-luvun puolivälissä. Imatrankoski yhdessä valtionhotellin kanssa on Suomen ensimmäisiä matkailukohteita, 1920-luvulla koski padottiin ja nykyisin koskinäytökset ovat odotettu kesätapahtuma.

Kruununpuisto koostuu neljästä puisto-osasta ja nähtävyyksistä. Muinaisuoman puistosta löytyy hiidenkirnuja ja muinaisuoman luontopolku (pituus 1,5km), luontopolku päättyy Patopuistoon,  Koskipuistossa sijaitsee lasten leikkialue, Valtionhotellinpuistossa on sekä istutettuja puita ja pensaita että luonnonmetsää.

Torkkelinkatu 2, Imatra (Valtionhotellin alue)

Muinaisuoman polku: www.imatranseudunymparistotoimi.fi/polut/1_2/polku1.html

Lisätietoja