Laivasilta, Loviisa

Laivasillan vierasvenesatamassa olevissa suola-aitoissa on kesällä erilaisia näyttelyitä ja kesäpuoteja, lisäksi alueella toimii useampia kesäravintoloita. Laivasillalta lähtevät myös risteilyt Svartholman merilinnoitukseen.

Laivasillan alueella sijaitsee myös Loviisan Merenkulkumuseo, joka on avoinna kesäkaudella tiistaista sunnuntaihin klo 11-18. Pääsymaksu 4€, alle 12v ilmaiseksi.

Museo: Laivasilta 8, Loviisa

www.merenkulkumuseo.fi

Liljendalin kuntoilupuisto, Loviisa

Liljendalin kuntoilupuistosta löytyy gymparkin puistokuntoilulaitteet ja lappsetin tasapaino/liikuntarata, joka soveltuu niin ikäihmisille kuin lapsilekin, lisäksi puistossa on petanque-rata, leikkipuisto sekä grillikatos.

Bäckasinkuja 1, Liljendal, Loviisa

Esittely puiston kuntolaitteista:

www.varttuneidenlahiliikuntapaikat.fi/esimerkkikohteet/kotimaiset+esimerkkikohteet/liljendahlin+senioripuisto+loviisa

Loviisan linnoitukset

Loviisan tunnetumpi nähtävyys on Svartholman merilinnoitus Loviisanlahden suulla, joka on suosittu koko perheen käyntikohde. Saarella järjestetään opastettuja kävelykierroksia, lapsille oma seikkailukierros. Saareen pääsee vuoroveneliikenteellä Laivasillalta tai jollekin lukuisista retkistä osallistumalla, lisäksi veneilijöille on tarjolla ilmaisia vierasvenepaikkoja. Saaressa on myös kesäravintola. Kesäkohde!

lisätietoja Svartholman retkistä ja alueen palveluista: www.visitloviisa.fi/fi/kohteet/svartholmanmerilinnoitus

Loviisan maalinnoitukset, bastionit Ungern ja Rosen, sijaitsevat Loviisan keskustan läheisyydessä. Linnoitusten historiaan voi tutustua 2 km pituisella opastetauluin varustetulla Ehrensvärdin luontopolulla tai lyhyemmällä reitillä, jolla voi liikkua lastenvaunujen kanssa.

Reitin lähtöpaikat ovat Ungernin linnake (Ungernintie), jossa ovat pääopasteet tai Urheilupaviljonki (Urheilutie 23), Loviisa

Ehrensvärdinpolun kartta: http://www.loviisa.fi/fi/palvelut/liikuntajaulkoilu/liikuntapaikatjaalue/ehrensvardinpolku

Strömforsin ruukki

Strömforsin ruukki on yksi vanhimmista suomalaisista rautaruukeista, joka on  nykyisin kunnostettu matkailukäyttöön. Alueelta löytyy mm. matkailuinfo, ravintola ja kahvio, kaunis puukirkko, pajamuseo, yläpaja, jossa voi seurata sepän taontanäytöksiä, käsityöläispajoja, tallinvintti, jossa vaihtuvia taidenäyttelyjä sekä Kukuljärven vaellus- ja retkeilyreitistö. Kesäkaudella ruukin alueella järjestetään monipuolisesti erilaisia tapahtumia. Palvelut ovat toistensa läheisyydessä, alueella on helppo liikkua kävellen.

Osa alueen palveluista ja matkailukohteista on avoinna vain kesäkaudella; mm. pajamuseo avoinna kesällä päivittäin klo 11-17

Pajamuseo: Ruukintie 11 A, Ruotsinpyhtää, Loviisa

www.stromforsinruukki.fi

Eija's Garden

Eija’s garden on vuonna 2008 perustettu yleisölle avoin englantilaistyyppinen elämyspuutarha puutarhamyymälöineen. Puutarhassa on sekä luonnontila-alueita että teemapuutarhoja mm. ruusutarha ja japanilainen puutarha. Puutarhassa on myös lapsille nähtävää ja koettavaa; mm. cottage gardenissa asustavia Millefleur rotuisia kanoja sekä kukko, karppilammessa elää ja myös talvehtii yhdentoista karpin parvi, american miniature hevosia ja chihuahuat Lelun ja Lilli-Ilonan voi myös tavata puutarhassa.

Avoinna 4.5. alkaen ti-pe 10-18, la-su 10-16

Sisäänpääsymaksu 10/5€, alle 12v ilmaiseksi

Elimäentie 74, Ahvenkoski, Loviisa

www.eijasgarden.fi

Lisätietoja