Rapolanharju

Sääksmäen Rapolanharjulla, noin 8 km Valkeakosken keskustasta etelään. Noin 1,6 km pitkä polku alkaa Voipaalan taidekeskuksen tallipihan kautta ja kulkee pitkin Rapolanharjun lakea kiertäen mm. kaksi isoa harjuhautaa eli suppaa. Harjuluonnon ja kauniiden maisemien lisäksi reitille mahtuu myös lehtomaisia osuuksia, aarnikuusikko sekä muinaismuistoja. Rapolanharju on esihistoriallinen linnavuori, jonka lounaisrinteeltä on löydetty merkkejä asumisesta ja hautaröykkiöitä. Luonto- ja muinaispolku on helppokulkuinen, mutta korkeuserot ovat suuria.

Voipaalan taidekeskuksen alueella tallirakennuksessa on Rapalum-näyttely, joka kertoo Rapolanharjun ja Sääksmäen esihistoriasta, historiasta ja ympäristöstä sekä alueen kartanoista, Voipaalasta ja Rapolasta.

Näyttely on avoinna 1.5. - 30.9. Voipaalan taidekeskuksen aukioloaikojen puitteissa, näyttelyyn on vapaa pääsy

Voipaalan taidekeskus, Sääksmäentie 772, Sääksmäki, Valkeakoski

www.valkeakoski.fi/portal/suomi/kulttuuri_ja_vapaa-aika/puistot_ja_virkistysalueet/luontopolut/rapolanharjun_luonto_ja_muinaispolku

Lasten liikennepuisto Valkeakoski

Liikennepuistossa lapset voivat opetella liikennekäyttäytymistä polkuautoilla ja polkupyörillä. Käytössä on 15 poljettavaa autoa sekä kolme 3-pyöräistä menopeliä. Alueella on wc.  

Liikennepuisto on avoinna keväästä syksyyn ma-pe.

Vapaa pääsy.

Tallikatu 2, Valkeakoski

Apian Seikkailupuisto

Puisto sijaitsee Apianniemessä, apian urheilukentän ja uimarannan vieressä. Seikkailupuistossa voi kahlata ja uida laguunissa tai hiekkarannalla, leikkiä luonnossa, kiipeillä useissa kiipeilytelineissä tai vaikka seikkailla linnanmuureilla ja -torneissa.

Puistoon on vapaa pääsy ja se on avoinna ympäri vuoden.

Huom! Puistossa järjestetään myös erilaisia tapahtumia (kesäteatteriesityksiä, konsertteja jne.), tapahtumien aikana seikkailupuisto on suljettu.

Lähimmät pysäköintipaikat Urheilukadun itäpäässä, josta on n. 200m kävelymatka puistoon.

Apian kansanpuisto, Valkeakoski

www.valkeakoski.fi/portal/suomi/kulttuuri_ja_vapaa-aika/puistot_ja_virkistysalueet/seikkailupuisto/

Kauppilanmäen museoalue, Valkeakoski

Kauppilanmäen museoalueella on viisi asuinrakennusta, jotka kuvaavat paperityöläisten asunto-oloja 1800-luvun lopulta 1900-luvun alkupuolelle.
Lisäksi siellä on työväentalo, savusauna ja aitta. Piha-alue on yleinen puisto, jossa voi viettää aikaa vapaasti.

Avoinna 2014: 4.6.-17.8. ke-su klo 12-16 (juhannuksena suljettu)

Liput: 5 € / 3 € / 2 € / alle 7v. ilmaiseksi. Tai yhteislippu Myllysaaren museon kanssa. Museolla järjestettäviin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Kauppilankatu 11-13, Valkeakoski

www.valkeakoski.fi/portal/suomi/kulttuuri_ja_vapaa-aika/museot/myllysaaren_museo/kauppilanmaen_museoalue

Lisätietoja