Rummelö-Harrbåda luontopolku

Luontopolku ja lintuvesialue sijaitsevat n. 3km Kokkolan keskustasta, Kaustarinlahden rannalla. Alue on matalaa maankohoamisaluetta ja rantaniityt ovat muuttolintujen suosiossa, joten alueella tulee liikkua merkityillä reiteillä. Alueella on luontopolun lisäksi kaksi lintutornia ja lintujenkatselulava. Kahvilapalvelut nuorisokeskus Villa Elbassa. Huom! Rantaniityillä liikkuminen kielletty lintujen pesimäaikana 15.4.-15.7.

Opastetulle luontopolulle pääsee helpoiten nuorisokeskus Villa Elban pihalta, Sannanrannantie 60, Kokkola

Harrbådan / Harrinniemen lintutornin luona on myös pysäköintipaikka opasteineen.

tekninen.kokkola.fi/kaupunkiymparisto/ymparisto/ulkoilureitit/ulkoilualueetjareitit/index.asp?p=rummeloharrbada

Sisäseikkailupuisto Touhutalo

Touhutalo on koko perheen seikkailu- ja pelimaailma, josta kaiken ikäiset lapset ja aikuiset löytävät monenlaista hauskaa ja aktiivista tekemistä. Touhutalosta löytyy kiipeily- ja seikkailulabyrinttejä, liukumäkiä, pallomeriä, pomppulinnoja, potkuautoja, kiipeilyseinä, legoleikkialue, taito- ja motoriikkapelejä. Pienimmille omat leikkialueet (0-5-vuotiaille). Kahvilapalvelut. Lapset leikkivät touhutalossa vanhempiensa vastuulla!

Rannekkeiden hinnat: konttaavat ja taaperot 3€, kävelevät alle 3-vuotiaat 6€, yli 3-vuotiaat 10€, aikuiset lasten valvojat ilmaiseksi

Avoinna ti-su klo 10-19

Heinolankaari 12, Kokkola

www.touhutalo.fi

K.H. Renlundin museo

Alunperin Renlundin jättämän testamenttilahjoituksen ympärille rakentunut museokokonaisuus on jaettu taidemuseon, historiallisen museon, mineraalikokoelman, kamerakokoelman ja kotiseutuarkiston kesken ja museo on nykyisin Keski-Pohjanmaan maakuntamuseo. Museon pysyviä näyttelyitä on esillä pedagogion ja Roosin talon lisäksi myös Lassanderin porvaristalossa, näistä pedagogio on jo itsessään nähtävyys; kaupungin vanhin rakennus vuodelta 1696. Lisäksi museolla on vaihtuvia näyttelyitä näyttelyhallissa.

Pääsymaksut: 4/2€

Aukioloajat, Roosin talo, pedagogio, Lassanderin talo ja näyttelyhalli: ti-ke, pe-su 11-16, to 11-18

Lassanderin talo, pedagogio ja näyttelyhalli: Pitkänsillankatu 26-28, Kokkola

Roosin talo ja museokauppa, Pitkänsillankatu 39, Kokkola

Museotiloja myös suolamakasiinissa (kamerakokoelma), Kotiseutuarkisto Vaasankatu 6 sekä Fredrik ja Anna Draken koti Läntinen Kirkkokatu 20

www.kokkola.fi/kulttuuri/museot/fi_FI/khrenlundin_museo

www.facebook.com/pages/KHRenlundin-museo-Keski-Pohjanmaan-maakuntamuseo

Toivosen eläinpuisto ja talonpojanmuseo

 

Talonpojanmuseo ja sen yhteydessä toimiva Eläinpuisto käsittää tällä hetkellä 50 erillistä rakennusta ja yli 12500 museoesinettä. Kesäkaudella on alueella paljon mielenkiintoisia työnäytöksiä. Eläinpuistossa voi tutustua n. 15 eläinlajiin. Siellä esittäytyy vanhan maalaiskylän koko eläimistö perinteisessä elinympäristössään. Alueelta löytyy myös entisajan puuhapuisto lapsille, antiikkiautojen ja traktorien esittelyä koko kesän. Museo ei ole pelkästään katselua varten, vaan hyvällä onnella voi päästä jopa traktoriajelulle!

Alueella myös kahvila sekä erilaisia näyttelyitä, lisäksi käsityö- ja lahjapuoti.

Avoinna: 12.5.-2.6. ma-su 10-18, 3.6.-18.8. ma-pe, su 10-19, la 10-18

Liput 7/4,50€

Eläinpuistontie 2, Kälviä, Kokkola

www.elainpuisto.fi

 

Lisätietoja