Kukka- ja Eläinpuisto Escurial

Eläinpuistossa asustelee yli 40 eläinlajia ja yhteensä yli 300 eläinyksilöä kotieläimistä eksoottisempiin lajeihin kuten mustia joutsenia ja valkoisia riikinkukkoja. Osaan eläinpuiston eläimistä pääsee tutustumaan myös läheisemmin, rapsuteltavina on kilejä ja kaneja. Puiston alueella on runsaasti kukkaistutuksia, joiden taimia on myynnissä Escurialin omassa puutarhassa. Lisäksi perheen pienimmille leikkimökki ja pallomeri. Poniratsastusta.

Kioski, kahvila ja grillauspaikka omien eväiden syöntiin.

Avoinna touko-elokuussa päivittäin klo 10-20

Liput 9/7e (alle 3v ilmaiseksi)

Paavolantie 83 C, Liminka

www.kukka-jaelainpuistoescurial.fi

Puuhapuisto Veijari

Puuhapuistossa erityisesti perheen pienimmät on otettu hyvin huomioon. Tenavapiha pallomerineen, pomppulinnat, polkuautot, mönkijät, minigolf, vesikulkuvälineet ja kalastajakylä tarjoavat tekemistä kaiken ikäisille. Lisäksi Puuhapuistosta löytyy eläimiä sekä sisätiloista (akvaariotalo ja eläintalo, jossa mm. matelijoita) että ulkoa (kotieläinpiha ja kaneja ja marsuja).

Grillikahvila ja grillikatoksia omien eväiden syöntiin.

Avoinna 1.6.-11.8.2013 päivittäin klo 11-18

Liput 12/10e (alle 2v ilmaiseksi)

Puistotie 1, Saarijärvi

Lisätietoja: www.veijari.net

Zoolandia eläin- ja puuhapuisto

Zoolandiassa on n. 30 eri eläinlajia (n. 100 eläintä yhteensä), mississipin alligaattorista lampaisiin ja yli kymmenen papukaijalajia. Lisäksi puuhapuisto, jossa on tekemistä ja laitteita perheen pienimpien pomppulinnasta kiipeilyseinään. Osa laitteista on sisällä toimintahallissa, joten sadekaan ei haittaa. Lisäksi ulkona mm. mönkijät ja polkuautoja. Alueella on ravintola ja kahvila sekä mahdollisuus omien eväiden syöntiin (kolme kotaa grillausmahdollisuudella).

Avoinna 3.6.-11.8.2013 päivittäin klo 10-18

Eläintarhantie 51, Lieto (n.17km päässä Turusta)

Lippujen hinnat: www.zoolandia.fi

Korkeasaari

Korkeasaaren eläintarha on avoinna ympäri vuoden. Saarelta löytyy 150 eläinlajia ja lähes 1000 kasvilajia. Vuoden 2013 tulokkaita ovat mm. Berberiapinat.

Karhulinnan edestä löytyy leikkipaikka lapsille ja karhulinnalla on myös lastenhoitohuone.

Alueelta löytyy ravintola- ja kahvilapalvelut ja eväinten syöntipaikkoja ja grillejä (grillihiiliä myynnissä).

Liput: 10/5€, alle 6-vuotiaat ilmaiseksi

Aukioloajat: www.korkeasaari.fi

Maitse saapuessa: Mustikkamaanpolku 12, Helsinki (Navigaattoriin osoitteeksi Marsalkantie)

 

Särkänniemen elämyspuisto

Särkänniemen Elämyspuisto koostuu useasta erityyppisestä kohteesta. Elämyksiä ja ilonpitoa tarjoavat ympärivuotisesti Akvaario, Delfinaario, Planetaario, Näsinneula (+ ravintola Näsinneula) ja Sara Hildénin taidemuseo sekä kesäaikaan alueen huvilaitteet ja kesän 2013 uutuus Koiramäen teemapuisto, jonne Lasten Eläintarhan eläimet ovat muuttaneet. Särkänniemestä löytyy myös Angry Birds Land, johon kuuluu mm. seikkailurata tunneleineen ja liukumäkineen. Huvilaitteiden aukioloaikoina alueella on monipuolinen ravintola- ja kahvilatarjonta.

Laiturikatu 1, Tampere

Tarkemmat aukioloajat ja hinnat: www.sarkanniemi.fi

Konijänkän kotieläinpiha

Konijänkällä on yhteensä n. 150 eläintä, lajeina/rotuina mm. jakki, kameli, strutsi, laama, villisika, sika, minisika, lampaita, vuohia, poroja, hevosia, kissoja, koiria, kanoja, kaneja, marsuja ja maaoravia. Kahvilapalvelut. Kotieläinpihalla on laavu, jossa voit paistaa makkaraa sekä talvisin lasten moottorikelkkarata, jossa lapset voivat kokeilla vauhdin hurmaa vanhempien valvonnassa. Mahdollisuus myös poniratsastukseen.

Liput 9/7€, alle 2v ilmaiseksi

Avoinna: 1.12.- 23.4. joka päivä klo 10-16, 24.4.- 30.11. joka päivä klo 10-13

Konijänkäntie, Äkäslompolo, Kolari

www.konijanka.fi

Kuopion eläinpuisto

Kuopion eläinpuisto sijaitsee aidossa maalaisidyllissä, jossa nähtävänä on perinteisten kotieläinten lisäksi strutseja, aasi, ylämaan nauta ym. Lisäksi kahvio (jossa on lipunmyynti).

Avoinna kesäkaudella päivittäin klo 10-20

Pääsymaksu: aikuiste 8€, lapset 7€

Rantasuontie 39, Hiltulanlahti, Kuopio

www.kuopionelainpuisto.com

Elämyspiha Pikkukili

Eläinpuiston alueella on kesäisin noin 250 eläintä tarhauksissa. Alueen koko on n. 10 ha ja reitistön pituus on n. 2 km. Eläinpuiston lisäksi alueella on näköalatorni, kioski ja useita kotia, joissa voi nauttia omia eväitä sekä kalastusmahdollisuus pihalammesta (istutettuja kaloja). Puiston eläimiä: kyhmyjoutsenet, ankat, hanhet, kalkkunat, myskisorsat, emut, riikinkukko, villi- ja villasika, minipossu, kyytöt, porot, laamat, alpakat, vuohet, lampaat, aasit, muulit, hevoset, kissat, koirat, kanit, marsut ym.

Hinnat kesällä: 12/10€, alle 4v ilmaiseksi

Avoinna kesäkaudella ma-pe 10-20, la 10-18, su 10-20, talvikaudella ma-su 10-16

Salonkyläntie 90, Kelvä, Lieksa

www.pikkukili.net

Ranua Zoo

Lapin arktisessa eläinpuistossa asustelee noin 50 villieläinlajia ja 200 yksilöä, mm. jääkarhuja! Kesäkaudella alueella toimii myös kotieläinpuisto. Lipunmyynnin yhteydessä ravintola, matkamuistomyymälä ja tehtaanmyymälöitä.

Eläinpuisto on avoinna päivittäin vuoden ympäri; kesä-elokuussa klo 9-19, muulloin klo 10-16 (lipunmyynnin aukioloajat, puistossa voi viipyä vielä tämän jälkeenkin.)

Rovaniementien 29, Ranua

Lippujen hinnat: www.ranua-zoo.com

Ähtärin eläinpuisto

Ähtärin eläinpuistossa on noin 60 eri lajia ja yhteensä 300 eläinyksilöä, mm. karhuja, susia ja lumileopardeja.

Puisto on avoinna ympäri vuoden ja alueelta löytyy myös grillausalue, laavu ja matkamuistomyymälä. Lisäksi Ähtärin matkailualueella ravintolapalvelut, Hotelli Mesikämmenessä (jossa myös eläinpuiston lipunmyynti talvikaudella).

Karhunkierros 130, Ähtäri

Tarkemmat aukioloajat ja hinnat: www.ahtarinelainpuisto.fi

Lisää artikkeleita...

  1. Kitee Zoo

Lisätietoja