Kauppatorin leikkipuisto, Pori

Porin kauppatorin yhteydessä sijaitsee Angry Birds -teemainen leikkipuisto, jossa on monipuolinen, iso kiipeilyteline liukumäkineen (tavallisia ja putkiliukumäki). Porin kaupunkijuna Poritar lähtee myös kauppatorilta ja junalla pääsee mm. Kirjurinluotoon ja Vihertietokeskukseen.

Kauppatori sijaitsee keskeisellä paikalla Yrjönkadun ja Antinkadun välissä.

Yyterin leikkipuisto, Pori

Yyterin leikkipuisto sijaitsee Top Camping Yyterin alueella, mutta alueelle on vapaa pääsy leirintäalueen aukioloaikoina. Leikkipaikka on Angry Birds -teemainen ja sieltä löytyy mm. pesäkeinu, kiipeilyteline ja jousikeinuja.

Yyterinsantojentie 1, Yyteri, Pori

www.yyteri.fi/angry-birds-leikkipuisto

Maunulan luontopolut, Helsinki

Maunulan luontopolku kiertää 3,3km reitin monipuolisessa maastossa ja koska polun teemana on "luonnon kiertokulku ja monimuotoisuus", kulkee polku myös Maunulan uurnalehdon kautta (uurnalehdon portit ovat avoinna iltaisin klo 22 asti, reitin pääsee kiertämään myös uurnalehdon ulkopuolelta toista polkua). Polku lähtee Maunulan majalta, jossa on kahvilapalvelut syksystä kevääseen (Kesällä suljettu!). Sinisin käpymerkein merkityn reitin varrella on 11 luontopolkutaulua ja myös levähdyspaikka Haaganpuron varrella, lähellä viljelypalstoja. Polku ei sovellu lastenrattaiden kanssa kierrettäväksi ja kallioinen polku on paikoin jyrkkä, mutta jyrkät kohdat pääsee kiertämään muiden polkujen kautta.

Maunulan majalta pääsee kätevästi myös muille keskuspuiston ulkoilureiteille.

Reitin lähtöpaikka on Maunulan maja, Metsäläntie 9, Helsinki

Lisäksi alueelta löytyy esteetön ulkoilureitti, jonka toista reunaa kiertää kaide koko 250m matkan ja polun varrella on 50m välein levähdyspaikkoja. Esteetön reitti alkaa Suursuontien pohjoispäästä.

www.facebook.com/pages/Maunulan-luontopolku

 

Keskuspuiston leikkipuisto, Vuores Tampere

Seikkailuhenkisen leikkipaikan välineissä on käytetty käsittelemätöntä puuta, kiipeilyköysiä ja verkkoja. Kentän leikkivälineitä ovat muun muassa tornikiipeilyteline, pesäkeinu, kiikkulauta, tasapainolumpeet, rinneliukumäki ja köysikiipeilyväline.

Leikkipuisto sijaitsee vuoreksen koulukeskuksen itäpuolella.

Mäyrämäenkatu, Tampere

Emil Aaltosen puisto Tampere

Emil Aaltosen puiston eteläpäässä sijaitsee esteetön leikkipaikka, joka on kunnostettu viimeksi vuonna 2012. Leikkipuistoon on valittu liikunta- ja näköesteisille suunniteltuja, mutta samalla kaikille lapsille sopivia välineitä mm. karuselleja, hiekkalaatikko, monitoimiväline ja keinuja. Isommille lapsille oma alueensa. Puisto on aidattu.

Tammelan Puistokatu, Tampere (Tammelantorin vieressä)

Sammalmetsän leikkipuisto, Pyhtää

Muumi-teemainen leikkipaikka, josta löytyy paljon hattivatteja ja muumilaakson muita asukkaita! Muumitaloon voi kiivetä kiipeilyverkkoa ja laskea alas liukumäkeä, puistossa on lisäksi keinuja ja jousikeinut ym.

Rahkasammalkatu, Huutjärvi, Pyhtää

Angry Birds Space -leikkipuisto, Espoo

Espoon uusin Angry Birds -teemaleikkipuisto löytyy Leppävaaran urheilupuistosta, puisto on valmistunut syksyllä 2014 ja on jo saavuttanut lähialueen lasten suuren suosion. Leikkipuisto on jaettu kahteen osaan, pienille on oma aidattu puistoalueensa ja matalammat leikkivälineet, isompien alueella on mm. pesäkeinut, trampoliini, vaijeriliuku ja iso kiipeilyteline liukumäkineen.

Alueella on monipuoliset liikuntamahdollisuudet ja leikkipuiston vieressä on uusi betoninen skeittipuisto.

Leppävaaran urheilupuisto, Veräjäpellonkatu 17, Espoo

Mustasaarenkeidas, Isojoki

Mustasaarenkeidas on osa laajaa Haapakeitaan soidensuojelualuekokonaisuutta, johon kuuluu kymmenkunta erillistä suurta suota sekä lukuisia pienempiä soita. Suoalueelle johtaa noin 1,3 km pituinen esteetön luontopolku, joka sopii koko perheelle. Polun varrella olevan lintutornin alemmalle katselutasanteelle pääsee myös lastenvaunujen kanssa. Pysäköintialueella on opastaulut ja alueen kartta.

Piikkilänkyläntie, Isojoki (Mustasaarenkeitaan pysäköintialue on Piikkilänkyläntien päässä)

www.luontoon.fi/Retkikohteet/muutsuojelualueet/mustasaarenkeidas

MiniTapiola, Espoo

Liikennekaupunki miniTapiola on tarkoitettu 2-8 -vuotiaille lapsille ja pyörät ovat maksutta lasten käytettävissä ympäri vuoden kauppojen aukioloaikoina ma-pe 9-21, la 9-18, su 12-18. MiniTapiolan vieressä sijaitsee Sampotorin leikkipaikka, jossa on kiipeilytorni liukumäkineen.

Sampotori, Tapiola, Espoo

Kuntokeidas ja keskuspuiston leikkikenttä, Raisio

Kuntokeidas on senioripuisto, jossa on pyörätuolia käyttävällekin sopivia kuntoiluvälineitä, mutta puisto sopii yhtä hyvin myös lapsille!

Keskuspuiston leikkikenttä löytyy kuntokeitaan läheltä, Pohjoisraitin varrelta

Raision keskuspuisto, Hulvelan palvelukeskuksen takana (Hulvelankatu 20A), Pohjoisraitin varrella autopaikkoja löytyy mm. Herastuomarinkadun päästä

 

Lisätietoja